Nepustili ich: Ruským médiám bol odmietnutý prístup na ceremónie k 11. septembru
11 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Korešpondentom ruskej tlačovej agentúry TASS bol odmietnutý prístup na ceremóniách, ktoré sa konajú v Pamätnom múzeu 9/11 v New Yorku.



Rusi sú asi nežiaduci



Ministerstvo zahraničných vecí USA distribuovalo dotazník, ktorý mali vyplniť žiadatelia o účasť na obrade, v polovici augusta. Odpoveď bola prisľúbená do 9. septembra. Trom korešpondentom agentúry TASS, ktorí požiadali o akreditáciu, bolo zamietnuté povolenie zúčastniť sa, informuje priamo TASS.

Organizátori obradu - tlačové oddelenie múzea - ​​vysvetlili, že žiadostí bolo príliš veľa, pričom počet miest na sedenie bol obmedzený. Prázdny formulár žiadosti o akreditáciu uviedol, že jedno médium môže delegovať až dvoch zamestnancov.

Ruská tlačová agentúra RIA Novosti predtým uviedla, že jej korešpondentom bolo tiež odopreté povolenie zúčastniť sa. Žiadne iné ruské masmédiá v New Yorku nedokázali agentúre TASS potvrdiť, že by im bola udelená akreditácia.

Putinova lekcia farizejskému západu: Taliban je partner, Lukašenko vrah?
Ruský prezident Vladimír Putin si nebral servítku pred ústa. Krajinám Európskej únie a "západným" štátom v tradičnom chápaní odkázal, že sú farizeji. S Talibanom, ktorý vojenskou silou zvrhol legálnu vládu, rokovať chcú, priam sa vnucujú. S... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík

Nesmie sa natáčať ani fotiť

Aj ďalší novinári kládli otázky o pravidlách, ktoré musia masmédiá pri pamätnej ceremónii dodržiavať. Napríklad šéf newyorského úradu mexického televízneho vysielateľa Noticieros Televisia Ariel Muchachos sa zaujímal, prečo nebolo počas slávnostného ceremoniálu dovolené natáčať videozáznamy.

Bolo oznámené, že schváleným príjemcom bude sprístupnené iba oficiálne video. Rovnaké pravidlo platí pre fotografie. Distribuované budú iba oficiálne obrázky.

Rakety a tanky sú rozmiestnené po polovici Európy. Začali sa obrovské vojnové hry ruských a bieloruských jednotiek
Takmer sto tisíc ruských a bieloruských vojakov, námorníkov a letcov je nasadených na obrovské vojnové hry. Pokrývajú polovicu šírky Európy. A zahŕňajú stovky lietadiel, obrnených vozidiel a dokonca aj raketových systémov, informuje portál... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Diana Zaťková