Banáš: "Agresivita v spoločnosti stúpa od nástupu Matoviča, z ktorého priam zloba a nenávisť čiší"
11 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Banáš vo videu na sociálnej sieti reaguje na aktuálnu situáciu v spoločnosti, kde agresivita aj podľa neho prudko rastie. Najviac ju vníma na sociálnych sieťach a ako hovorí vo videu, občas je z nej aj prekvapený. Hovorí o nezvyčajnej miere prudko stúpajúcej agresivity a myslí si, že za týmto fenoménom stojí aktuálna vláda, konkrétne víťazná volebná strana, na čele ktorej stojí Igor Matovič.


Agresivita a zloba, ako vraví Banáš, vždy v spoločnosti bola. "Ale od nástupu tejto garnitúry na čele s pánom Matovičom, z ktorého agresivita, zloba a nenávisť priamo až čiší, sa uvoľňujú nejaké stavidlá,“ hovorí spisovateľ.
Hodnota človeka sa neurčuje tým, koľko protivníkov zlikviduje

Prostredníctvom príbehu o čínskom cisárovi spisovateľ ponúka bývalému premiérovi Igorovi Matovičovi radu. Tá je v príbehu ukrytá. „Dvorní radcovia čínskeho cisára zaprisahali, aby sa zbavil všetkých svojich protivníkov. On im sľúbil, že do roka tak spraví,“ začína príbeh, ktorý Banáš rozpráva.

Radcovia však boli z jeho spôsobov, ako sa ich chce zbaviť, sklamaní. Prekvapilo ich, že cisár sa po roku od svojho zaprisahania prechádzal po záhrade s nepriateľmi. Radcom tvrdil, že sľub splnil, pretože z nepriateľov spravil svojich priateľov.

„Hodnota človeka sa neurčuje koľko protivníkov zlikviduje, potrestá alebo sa im pomstí. Ale podľa toho, koľko svojich protivníkov získa,“ dodal na záver videa spisovateľ Banáš.

Uvidíme, či sa mu podarí inšpirovať Igora Matoviča...

Dušan Čaplovič o "nechutných ignorantoch vo vláde a na ministerstve školstva"
To už naozaj musí byť, aby sa inak pokojný a dobrácky exminister školstva Dušan Čaplovič rozčúlil tak ako v tomto prípade. Dokonca používa na adresu vlády a ministerstva školstva aj výrazy ako "ignoranti" či "nechutní ignoranti". Napriek tomu verí... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Ivan Brožík