Neuveriteľné: Keď EMA Sputnik neodporučila, nechceli sme ho. Očkovanie detí neodporúča tiež, no nám je to jedno!
10 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Očkovanie detí od 5 do 11 rokov na Slovensku vyvolalo nielen doslova búrku diskusií, ale aj nevôle. Proti sa postavili nielen doslova množstvá rodičov, ale stále viac sa proti rozhodnutiu ministra Lengvarského stavajú i členovia a zástupcovia rozličných politických strán.


Nie očkovaniu experimentálnymi vakcínami detí od 5 rokov je doslova hitom dnešných dní. Postaral sa o to svojím rozhodnutím nechať očkovať aj deti staršie ako päť rokov minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Proti tomu sa však v statuse postavil aj člen hnutia Republika Marek Kurta, ktorý pridal aj zopár postrehov.
Dvojtvárnosť niektorých našich politikov je do očí bijúca

Kurta sa hneď v úvode statusu pýta, či sme naozaj len laboratóriom, pretože po tom, ako Lengvarský v stredu vyhlásil, že spúšťame očkovanie detí od 5 rokov, tak vo štvrtok dokonca prišla informácia z Európskej liekovej agentúry (EMA), ktorá vydala jasné stanovisko: „Očkovanie detí do 12 rokov NEODPORÚČAME!“ Veľká väčšina Slovákov preto nad jeho rozhodnutím krútila a stále krúti hlavami. „Človek by povedal, že razom z takýchto úmyslov ustúpime. Ale kdeže, Lengvarskému je všetko jedno...,“ píše Kurta a v ďalšej časti statusu poukazuje na dvojtvárnosť niektorých našich politikov.

„Keď nám doviezli do krajiny ruskú vakcínu Sputnik V. tak sa spustila obrovská mediálna aj politická antikampaň. Remišová hovorila dokonca o hybridnej zbrani. Argumentovalo sa, že vakcína nie je schválená Európskou liekovou agentúrou, a preto sa nesmie používať. Takto sa brojilo tri mesiace, až sme museli Sputnik takmer kompletný predať naspäť,“ vracia sa republikán niekoľko mesiacov dozadu.

Exminister zdravotníctva ČR o očkovaní detí: "To, čo sa deje na Slovensku, je skutočne experiment!"
10 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Kto sú tí odborníci, o ktorých minister Lengvarský hovorí?

„Stanovisko EMA bolo vtedy záväzné. Tentokrát to však už neplatí? EMA jasne povie, že nevie potvrdiť, či očkovanie detí bude pre ne stopercentne bezpečné a my to ideme ignorovať?“ pýta sa úplne legitímne Kurta. Minister Lengvarský však argumentuje, že ide len o dobrovoľnú vakcináciu. „Zatiaľ. Veď my vieme, ako sa u nás všetko dobrovoľné postupne mení na povinne dobrovoľné. Ďalším argumentom je, že mu to odporučili odborníci. Môže nám pán minister tých odborníkov konečne ukázať? Pamätáme si ako o odborníkoch hovoril aj Igor Matovič a nikdy žiadneho nepredstavil,“ prízvukuje Kurta, podľa ktorého v tomto štýle pokračuje aj Lengvarský.



„Tak čo sú to u nás za odborníci, že na nich nemá ani taká inštitúcia ako EMA? Nemáme ich právo poznať? Alebo hovorí len o všemocnom Mikasovi?“ pýta sa republikán a dodáva, že sme na smiech a v zahraničí si len klepú prstom na čelo. „Už aj naši najbližší susedia Česi nechápavo krútia hlavami, čo sa to tu na našom Slovensku deje. Najprv strieľajú do demonštrantov zblízka do krku, teraz idú experimentovať s deťmi. Čo tam rozum potratili? A to hovoria dokonca politici, ktorí sú výrazní zástancovia očkovania: „nemáme štúdie, nie je to schválené, je to experiment!“. A takéto experimenty na deťoch naozaj robil naposledy len nacistický odpad s menom Mengele. Chce sa mu Lengvarský vyrovnať?“ pýta sa v samom závere Marek Kurta.

Lengvarský očkovaním detí rozzúril Slovákov. „Tu treba revolúciu ako pred 30 rokmi. Iné nepomôže!“
Ministerstvo zdravotníctva a jeho šéf Vladimír Lengvarský sa museli celkom zblázniť. Oznámili totiž, že spúšťajú očkovanie detí od 5 do 11 rokov. Ako prví na svete! Opäť teda budeme v niečom prví na svete, tak ako pri celoplošnom testovaní a... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik