Máme dôkaz: Mikulec aj s Kovaříkom pravdepodobne tárali a Santusová nič neporušila
10 | 09 | 2021 I Gabriel Matta

Peter Pčolinský zo Sme rodina zverejnil na svojom Facebooku zaujímavý dokument podpísaný šéfom tlačového oddelenia ministerstva vnútra Petrom Lazarovom. Ministerstvo vnútra dokumentom odpovedá na otázky šéfky tímu vyšetrovateľov z policajnej inšpekcie, Diany Santusovej.


Santusová sa obrátila na Mikulcove ministerstvo s legitímnymi otázkami podľa infozákona o slobodnom prístupe k informáciám. Odpovede, ktoré jej Mikulcov rezort zaslal sú šokujúce. Ukazujú totiž holú pravdu, že minister Roman Mikulec (OĽANO) dookola pred verejnosťou omieľal iba svoju vymyslenú rozprávku.

Onedlho už bývalý policajný prezident Peter Kovařík tvrdí už od 11. augusta, že si stojí za svojím rozhodnutím prerušiť zásah Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) počas akcie NAKA, počas ktorej zadržiavali svedkov-kajúcnikov. Kovařík tvrdilže vyšetrovateľka špeciálneho tímu ÚIS Diana Santusová porušila interné predpisy a nemala na zásah povolenie od kompetentnej osoby. Ukazuje sa však, že to nie je pravda.

Zamenili si zverenú moc za znásilňovanie prostitútky
Sú schopní naozaj všetkého. Aj viacnásobnej neuznášaniaschopnosti. Budú síce klamať, že oni tam sú, pracujú do roztrhania tela v prospech občana, akurát - nehlasovali. Ale ignorovať takmer polovicu občanov, voličov Slovenska, ktorých v parlamente... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Ivan Brožík


Kovařík trval na svojom aj napriek tomu, že  nielen samotná Santusová, ale ani Krajská prokuratúra v Bratislave žiadne porušovanie pravidiel nevidela. Aj preto Kovařík momentálne čelí obviniu z marenia spravodlivosti a zneužitia právomocí verejného činiteľa.

Mikulec však aj naďalej tvrdil, že “Z doposiaľ známych skutočností, ako aj písomných dokumentov vyplýva, že za zmarenie akcie pravdepodobne nesie priamu zodpovednosť vedúca tímu (Diana Santusová – pozn. red.) a preto boli aktivované všetky dostupné kontrolné mechanizmy ministerstva vnútra,”

Aktuálne však všetko nasvedčuje tomu, že Santusová, naozaj nič neporušila!



Keď je na čele rezortu vnútra Mikulec, pápež je na Slovensku v ohrození, varuje Blaha
Vyjadrenia exriaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského po prepustení z väzby na slobodu doslova otvorili Pandorinu skrinku. To, čo z nej vypadlo slovenskú verejnosť nielenže isto riadne šokovalo, ale najmä pomazalo bruchá členom opozičnému... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik