Koalícia zmarila aj tretí pokus o odvolanie Mikulca
10 | 09 | 2021 I TASR/Bačinský

Aj tretí pokus opozičného Smeru-SD odvolať ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO) presunuli poslanci na riadnu schôdzu Národnej rady (NR) SR, ktorá sa začína 16. septembra. Pri piatkovom otvorení mimoriadnej schôdze o Mikulcovom odvolávaní sa neprezentoval dostatok poslancov, plénum nebolo uznášaniaschopné.


Koalícia takýto postup avizovala už vopred. Rovnako postupovali poslanci aj v predchádzajúcich dvoch pokusoch v júli a auguste, keď opozícia podala návrh na ministrovo odvolanie. Návrhy sa pre neuznášaniaschopnosť poslancov presunuli na najbližšiu riadnu schôdzu. Smer-SD takúto obštrukciu kritizuje. Koalícia hovorí, že sa nechce zúčastňovať na divadle organizovanom Smerom-SD.

Okrem poslancov Smeru-SD sa pod návrh podpísali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu a aj Martin Čepček, ktorý nedávno odišiel z klubu OĽANO.

Máme dôkaz: Mikulec aj s Kovaříkom pravdepodobne tárali a Santusová nič neporušila
Peter Pčolinský zo Sme rodina zverejnil na svojom Facebooku zaujímavý dokument podpísaný šéfom tlačového oddelenia ministerstva vnútra Petrom Lazarovom. Ministerstvo vnútra dokumentom odpovedá na otázky šéfky tímu vyšetrovateľov z policajnej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Gabriel Matta

Dôvodov na odvolanie Mikulca je viac, než dosť

Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i to, že sa mal údajne stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Z. v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Dôvodom na jeho odvolanie má byť podľa opozície aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Z. a ďalším dvom svedkom.

Opoziční poslanci tiež v návrhu na odvolanie Mikulca tvrdia, že rozhodnutie Generálnej prokuratúry (GP) SR o zrušení obvinení pre exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského je dôkazom manipulácie trestného konania. Politickú zodpovednosť za postup orgánov musí podľa opozície znášať minister vnútra. Predkladatelia tvrdia, že Mikulec koordinoval zadržanie a obvinenie Pčolinského na politický pokyn.

Zemáka dnes NAKA zadržala na hraniciach
Polícia mala dnes skoro ráno zadržať bývalého člena mafiánskej skupiny Takáčovcov, Mateja Zemana prezývaného Zemák. Malo k tomu dôjsť na hraničnom priechode Rajka s Maďarskom, informuje na svojom webe televízia JOJ. Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Diana Zaťková