"Je to geriatrický tyran": Republikáni odsúdili Bidenovu povinnosť očkovania ako „absolútne protiústavnú“
10 | 09 | 2021 I Diana Zaťková
Práve zverejnený plán amerického prezidenta Joe Bidena na posilnenie očkovania proti Covid-19 tým, že ho federálne regulačné orgány nariadia podnikom pod hrozbou pokuty, už mnohí kritizujú a označujú za nezákonný, informuje portál RT.


V rámci šesťbodovej „Cesty von z pandémie“, ktorú Biely dom oznámil vo štvrtok, Správa bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci (OSHA) a ministerstvo práce zavedú pravidlo, ktoré nariaďuje očkovanie pre podniky so sto a viac zamestnancami.


Biden tiež požaduje, aby boli zaočkovaní všetci federálni zamestnanci a ktokoľvek, kto uzavrie zmluvu s vládou - teda viac ako 2,5 milióna ľudí.


Je to „nezákonné“ a „protiústavné“



Redaktorka MSNBC Stephanie Ruhleová označila taktiku za "ultimátum" vlády, ktorá požaduje očkovanie. Republikánski zákonodarcovia a experti to však okamžite odsúdili ako „nezákonné“ a „protiústavné“, pričom niektorí vyzvali súkromné ​​spoločnosti na odpor a povstanie.

Exminister zdravotníctva ČR o očkovaní detí: "To, čo sa deje na Slovensku, je skutočne experiment!"
10 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


"Je to absolútne protiústavné," uviedol na Twitteri predstaviteľ Thomas Massie z Kentucky. "OSHA nemá právomoc na presadzovanie tohto ultimáta."

Zástupkyňa Cathy McMorris Rodgersová z Washingtonu v komentári k mandátu federálnych pracovníkov tvrdí, že „autoritárska administratíva Biden-Harrisová“ ignoruje vedu a „používa strach, kontrolu a mandáty“ na oslabenie dôvery vo vakcíny.
Je to len o moci a kontrole

"Je dementný," uviedol na Twitteri Blake Masters, kandidát GOP do Senátu USA v Arizone, a nazval tento mandát "veľmi neprimeranou reakciou ... len o moci a kontrole."

Objaviteľ PCR testu Mullis chcel odhaliť Fauciho špinavosti. Umrel tri mesiace pred pandémiou (VIDEO)
Okolo koronavírusu sa vo svete dejú zaujímavé veci. Zaujímavé a niekedy aj tajomné a veľmi nebezpečné. Také, akou bola napríklad smrť vedca doktora Karyho Banksa Mullisa, ktorý si dovolil kritizoval doktora Anthonyho Fauciho, a chcel odhaliť jeho... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Republikán z Tennessee Robby Starbuck, ktorý kandiduje do kongresu na rok 2022 povedal, že je „čas odolať“. Vyzval zákonodarcov, starostov, guvernérov a generálnych prokurátorov GOP, aby tak urobili. "Bidenov dosah nemôže byť nekontrolovaný. Teraz je načase bojovať za našich voličov, slobodu a Ameriku,” napísal na svojom twitteri.
Geriatrický tyran

Autor „Hillbilly Elegy“ J.D. Vance, ktorý kandiduje do amerického Senátu v Ohiu, nazval tieto mandáty „morálne odsúdeniahodné.“ Nazval Bidena „geriatrickým tyranom“, ktorý hovorí o miliónoch Američanov „akoby neboli ničím iným než škodcami“. "Nedodržiavajte to," vyzval Vance Američanov a vyzval na hromadnú občiansku neposlušnosť.

Podľa Bieleho domu je Bidenovým cieľom „znížiť počet neočkovaných Američanov využitím regulačných právomocí a iných opatrení na podstatné zvýšenie počtu Američanov, na ktorých sa vzťahujú požiadavky na očkovanie“.

Biden druhýkrát telefonoval so Si Ťin-pchingom, hovorili o ekonomike i pandémii
Americký prezident Joe Biden absolvoval po siedmich mesiacoch vo štvrtok večer miestneho času svoj druhý telefonický rozhovor s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Obaja lídri sa počas 90-minútového telefonátu zhodli na potrebe zaistiť, aby... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR