Ilavský: Ešte stále veríte týmto bláznom? Otázok okolo testov pre deti je viac ako dosť. A chýba v nich aj slovenský návod!
10 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Testovať deti po novom budú môcť už aj ich rodičia - doma. Ono to síce znie skvelo, ale... Je tam to ale, na ktoré pomyslel len asi málokto. Ak nás doteraz testovali iba zdravotníci na to určení, ako to, že odrazu to môže robiť hocikto? A ešte na svojich deťoch? Veď toto je už úplne choré.


Klamstvá, klamstvá a ešte raz klamstvá. Najskôr, že testovať môžu iba osoby na to určené, teraz to už môže urobiť hocikto. Najskôr bolo tak, že výter musí byť z nosohltana, teraz, tými istými testami, vraj stačí už len zo špičky nosa. Aká je potom relevantnosť takéhoto testu? Nad touto absurdnosťou sa v statuse zamýšľa aj Rastislav Ilavský, ktorý v ňom odkrýva to, pri čom by mali spozornieť všetci.
Výter iba zo špičky nosa? Výrobca jasne doporučuje odber vykonať - z nosohltana

„Tak vážení. Toto sú akože nazálne testy, ktoré dostávali rodičia školákov, kto chcel samozrejme. Ide tu teraz o to, že sú to presne tie isté testy, akými boli ľudia testovaní na Slovensku počas tzv. „druhého SNP“. Tak teraz už netreba deti trápiť výterom z nosohltana, stačí len výter zo špičky nosa!!??“ pýta sa celkom logicky Rastislav a dodáva: „Aj keď výrobca jasne doporučuje, ako sa má odber vykonať - z nosohltana.“

Každý si určite pamätá ako nám pred časom sväto-sväte tvrdili, že výtery sa musia robiť výlučne z nosohltana, lebo vírus „sedí“ práve tam. Teraz sa už asi presťahoval aj do nosa. „Pri vyslovene nazálnych testoch by som predpokladal vyššiu citlivosť resp. spoľahlivosť. Ešte stále veríte týmto bláznom????“ opäť sa pýta Rastislav, ktorý si všimol aj to, že pri testoch chýba návod v slovenčine.



„Takže zákon je tradične porušený. Že si to majú rodičia pozrieť na stránke školy. Kto nemá internet (lebo bohužiaľ, aj také rodiny sú), tak si to majú ísť dať asi niekde preložiť. Ale pozor, musí to byť odborný preklad certifikovanou autoritou, keď už sa bavíme o dodržiavaní legislatívy,“ upozorňuje na záver svojho zaujímavého statusu Rastislav Ilavský.

Slováci a „odborníci“ pozor: WHO testovanie bezpríznakových neočkovaných neodporúča!
Nie je zrejme Slováka, ktorý by si nespomenul na výrok vtedajšieho premiéra Igora Matoviča, že plošné testovanie je atómovou bombou proti CIOVID-19. Áno, bomba to bola, no proti vlastným ľuďom. Ako uvádza facebookový profil Nespokojný občan, podľa... Čítať ďalej
02 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik