ŠKANDÁL: Fauci klamal o americkom financovaní vo Wu-chane, tvrdí senátor Rand Paul
09 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič

Republikánsky senátor za štát Kentucky Rand Paul uvádza, že novozverejnené dokumenty odhaľujú rozsah amerického financovania výskumu koronavírusu v čínskom Wu-chane. Toto odhalenie priamo dokazuje, že vedúci Národného ústavu pre alergiu a infekčné choroby (NIAID) Dr. Anthony Fauci pred kongresom krivo svedčil a klamal. Informuje o tom FoxNews.


Fauci rozhodne odmietol, že by americký Národný ústav zdravia financoval výskum vo Wu-chane. Rand Paul v utorok na Twitteri odpálil Fauciho a povedal, že riaditeľ NIAID „opäť klamal“.

„A mal som pravdu, pokiaľ ide o jeho rozprávky o financovaní výskumu agentúry o koronavíruse vo Wu -chane,“ povedal Paul na adresu Fauciho.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/07/stovky-lekarskych-casopisov-sa-spojili-a-vydali-brutalne-%e2%80%8b%e2%80%8bvarovanie-cakaju-nas-desive-roky/

Paul totiž retweetol status profilu The Intercept, ktorý odhalil informácie, že americká vláda naliala 3,1 milióna dolárov do americkej zdravotníckej organizácie EcoHealth Alliance, aby podporila výskum koronavírusov netopierov vo Wu-chanskom virologickom inštitúte (WIV).



Podľa správy takmer 600 000 dolárov z týchto federálnych peňazí čiastočne použila WIV na nájdenie a úpravu netopierích koronavírusov, ktoré by sa mohli preniesť na ľudí a infikovať ich.

Dokumenty navyše odhalili, že experimentálny výskum geneticky upravených myší s receptormi ľudských buniek sa uskutočňoval vo Wuhanskom univerzitnom centre pre experimenty so zvieratami, a nie na WIV, ako sa pôvodne predpokladalo.

Slovensko má vážny problém: Rozpadá sa nám zdravotníctvo!
Minister zdravotníctva chcel síce nanútiť zdravotníkov na povinné očkovaniu proti COVID-19, lenže hneď z toho aj vycúval. Už takto máme totiž málo nielen lekárov, ale aj zdravotných sestier, a keby z nich ešte nejakí dali výpovede, náš zdravotný... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


"Dokumenty jasne uvádzajú, že tvrdenia riaditeľa NIH, Francisa Collinsa a riaditeľa NIAID, Anthonyho Fauciho, že NIH nepodporuje výskum ziskovosti funkcií alebo potenciálne vylepšovanie pandemických patogénov na WIV, sú nepravdivé," napísal v utorok na Twitteri profesor biológie Richard Ebright, chemik Rutgersovej univerzity.



„Nikdy som pred Kongresom neklamal a toto vyhlásenie nestiahnem,“ povedal Fauci na svoju obhajobu. Dodal, že výskum, na ktorý sa Paul odvoláva, "vykonával kvalifikovaný personál v celom reťazci výskumu, ktorého cieľom nebolo získanie samotného vírusu alebo akýchkoľvek jeho základných funkcií".  Fauci dodal: „Neviete o čom hovoríte.“

Ministerstvo financií USA by mohlo zlyhať, varuje americká ministerka financií
Americká ministerka financií Janet Yellenová varovala Kongres, že USA smerujú k vyčerpaniu svojich zdrojov. Ide o varovanie, ktoré bolo vydané už mnohokrát, pričom problém vždy vyrieši tlačiareň peňazí Fedu, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Lukáš Leca