Šéf WHO požaduje celosvetovú prestávku v posilňovacích očkovaniach do roku 2022
09 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Vedúci Svetovej zdravotníckej organizácie Tedros Adhanom Ghebreyesus požaduje, aby sa globálne zastavili posilňovacie očkovania do budúceho roka. Tvrdí, že prebytočné dávky by mali ísť krajinám s nízkymi príjmami a nie „zdravým“ zaočkovaným ľuďom, informuje portál RT.


"Vyzývam na predĺženie posilňovacieho moratória najmenej do konca roka, aby každá krajina mohla zaočkovať najmenej 40% svojej populácie," uviedol Tedros na stredajšom brífingu. Dodal, že hoci takmer všetky bohatšie krajiny dosiahli prah zaočkovanosti 10% a dve tretiny dosiahli hranicu 40%, „ani jedna krajina s nízkymi príjmami nedosiahla ani jeden z týchto cieľov“.

"Veľa sa hovorilo o rovnosti pri rozmiestnení vakcín, ale príliš málo sa konalo. Nechceme žiadne ďalšie sľuby - chceme len vakcíny," dodal.



Šéf WHO uznal, že môže byť potrebné podať dodatočné dávky ľuďom s oslabeným imunitným systémom alebo ktorí „už neprodukujú protilátky“. Trval však na tom, že posilňovače by sa zatiaľ nemali podávať tým, ktorí sú relatívne zdraví a už sú zaočkovaní.

"Nechceme vidieť rozšírené používanie posilňovačov pre zdravých ľudí, ktorí sú úplne očkovaní," poznamenal

Svet bol „zaočkovaný proti vírusu nacizmu“ počas 2. svetovej vojny, ale imunita v krajinách ako Ukrajina zaniká, tvrdí Lavrov
Prudký nárast počtu prípadov rusofóbie a úsilia o oživenie nacistov ukazuje, že ľudia zabúdajú na ponaučenia z 2. svetovej vojny a smerujú späť ku katastrofe, tvrdí najvyššie postavený ruský diplomat, informuje portál RT. Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Lukáš Leca