Robert Fico: Vládna koalícia blokuje schôdzu o R. Mikulcovi, pretože sa bojí
09 | 09 | 2021 I TASR/Bačinský

Podľa šéfa Smeru Roberta Fica koalícia bojkotuje snahu o odvolanie Mikulca z funkcie. Zopakoval, že na čele rezortu vnútra je človek, ktorý klame a každý deň o ňom vychádzajú na povrch nové skutočnosti.


Vládna koalícia opätovne blokuje rokovanie o odvolaní ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), pretože má strach. Myslí si to šéf Smeru-SD Robert Fico. Dodal, že každý deň vychádzajú na povrch nové skutočnosti o Mikulcovi. Na štvrtkovej tlačovej konferencii kritizoval predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) za to, že postupuje v rozpore s Ústavou SR. Fico hovorí, že opoziční poslanci majú právo na konanie schôdze.

Fico zopakoval, že na čele rezortu vnútra je človek, ktorý klame. Avizoval ďalšie podávanie návrhov na iniciovanie mimoriadnych schôdzí, napríklad o zdražovaní chleba či konsolidácii verejných financií. Dodal, že chcú pracovať aj na uskutočnení referenda, do parlamentu predložili návrh novely Ústavy SR, ktorá reaguje na nález Ústavného súdu SR vo veci "zmareného" referenda o predčasných voľbách. "Ak nebude návrh schválený v prvom čítaní, predkladáme prezidentke SR referendové otázky a ideme do petičnej akcie. Budete vidieť, že tých 350.000 podpisov sa vyzbiera ešte rýchlejšie, ako to bolo v prvom prípade," informoval Fico.

Exkluzívny rozhovor s Vladimírom Pčolinským, ktorý poskytol pre televíziu JOJ
O funkciu prišiel za kontroverzných okolností. Za diskutabilných okolností sa dostal aj na slobodu. Vladimír Pčolinský, ako informoval redaktor televízie JOJ Samuel Migaľ, je na slobode týždeň. A prijal pozvanie do štúdia. Rozhovor trval hodinu.... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Mimoriadna schôdza je presunutá na piatok

Mimoriadnu schôdzu o odvolávaní Mikulca presunuli pre neuznášaniaschopnosť poslancov. Rokovanie sa pokúsia otvoriť v piatok (10. 9.) o 9.00 h. Okrem poslancov Smeru-SD sa pod návrh podpísali nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu a aj Martin Čepček, ktorý nedávno odišiel z klubu OĽANO.

Koalícia už avizovala, že návrh na odvolanie Mikulca chce presunúť na riadnu schôdzu, ktorá sa začína 16. septembra. Opozícia Mikulcovi pri pokusoch o jeho odvolanie vyčíta situáciu v rezorte a polícii, podozrenia z poberania úplatkov i zasahovanie do vyšetrovania káuz, napríklad pri obvinení exriaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského.

"Prepáč, ale tvoje konanie je obludné!" píše Kyselovi jeho bývalý šéf
Otvorený list, ktorý poslal JUDr. Jaroslav Kozolka, LL.M., MBA, svojmu kolegovi JUDr. Petrovi Kyselovi zverejnil na sociálnej sieti Fedor Flašík. V komentároch Flašík nechal orgánom činným v trestnom konaní odkaz: "Ešte poznámka pre OČTK. Len to... Čítať ďalej
09 | 09 | 2021