Pápež poslal v tohtoročnom horúcom lete do rímskych väzníc 15 tisíc nanukov
09 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Pápež František poslal 15 tisíc nanukov v tohtoročnom teplom lete do rímskych väzníc. V mene hlavy katolíckej cirkvi ich doručil pápežov Almužník kardinál Konrad Krajewski, informuje iDnes.

Sladké osvieženie typické pre Taliansko obdržali trestanci v starej väznici Regina Coeli na brehu rieky Tiber v centre metropoly a v modernejšom zariadení Rebibbia na okraji mesta.

Tohtoročné leto bolo v Taliansku jedno z najteplejších, aké tam kedy zaznamenali. V sicílskych Syrakúzach namerali na začiatku augusta 48,8 °C. Ak sa záznam potvrdí, išlo by zatiaľ o najvyššiu nameranú teplotu v Európe, pripomína agentúra Reuters.

Krajewského kancelária tiež poslala výpočtový tomograf (CT) v hodnote 600 000 dolárov do zdravotníckeho zariadenia na Madagaskare. Probližne dva milióny eur odoslala ako finančnú pomoc aj zdravotníckym zariadeniam v troch nemenovaných afrických štátoch, píše sa vo vyhlásení Vatikánu.

„Katastrofa“: Jozef Mikloško na stretnutie s pápežom ísť nemôže. Iba test mu na to nestačí!
O pár dní k nám príde pápež František, za ktorým vraj môžu ísť všetci, teda zaočkovaní aj nezaočkovaní. Bývalý podpredseda federálnej vlády Jozef Mikloško ale tvrdí, že to nie je pravda. Jeho, nezaočkovaného, totiž k nemu pustiť... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik