Neuveriteľné! Hrnko prezradil Dankove špinavé praktiky s pôžičkami v SNS
09 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Požičal, až keď musel! Bývalý podpredseda národniarov Anton Hrnko prezradil praktiky predsedu SNS "lakomého" Andreja Danka, píše Pluska.


Anton Hrnko bol ochotný požičať Slovenskej národnej strane až takmer 200-tisíc eur, ktoré vytiahol zo svojich úspor. Na nej síce úrokovo nezarobil nič, sklamala ho však lakomosť Andreja Danka. „Pôžička, ktorú som dal SNS, bola bezúročná s rizikom. Ak by SNS nezískala tri percentá, chápalo by sa to ako dar strane. Ani vo sne mi nenapadlo, že by SNS mohla skončiť tak zle, ako skončila. Skôr ma prekvapilo, keď som sa dozvedel, že predseda SNS požičal strane až vtedy, keď jej to odmietol Štefan Zelník,“ uviedol Hrnko pre Plusku.

Ten dodnes nerozumie, prečo sa Danko zachoval voči svojej strane tak, že sa jej "otočil chrbtom". „Strana mi vrátila peniaze okamžite, ako dostala príspevok za voľby. Teda nezískal som žiadne percentá, nemal som z toho žiaden profit. Len zlý pocit, že predseda nehral s nami poctivú hru. Ináč si neviem vysvetliť, prečo požičal strane až vtedy, keď už nemal inú možnosť, ak nechcel mať problémy,“ dodal Hrnko znepokojene. Danko nakoniec požičal strane "len" 35-tisíc eur.

Hrnko: Prezidentku nezaujíma pozadie prípadu Malinová. Jej snahou bolo spochybniť Slovensko
Dávny prípad Hedvigy Malinovej je dodnes symbolom zlyhania právneho štátu. Pri príležitosti 15. výročia od útoku na slovenskú študentku maďarskej národnosti to vyhlásila prezidentka Zuzana Čaputová. Na jej slová zareagoval aj bývalý poslanec SNS... Čítať ďalej
29 | 08 | 2021 | Tibor Sipos