Kolíková môže prísť o flek. Matovič tvrdí, že kreslo patrí strane Za ľudí a nie SaS
09 | 09 | 2021 I Gabriel Matta

Ak chce Sloboda a Solidarita (SaS) ministerstvo spravodlivosti s jej členkou Kolíkovou, bude sa musieť niečoho vzdať, povedal Igor Matovič v relácii K veci na Rádiu Slovensko.


Matovič totiž vníma výroky Richarda Sulíka (SaS) o tom, že nechce otvárať koaličnú zmluvu a zároveň chce, aby ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (nom. SaS) zostala ministerkou spravodlivosti, no považuje ich za vzájomne si odporujúce.

„Zmluvy treba dodržiavať, a to znamená, že koaličná zmluva sa otvoriť nemusí a ten post patrí strane Za ľudí,“ pokračoval Matovič s tým, že v zmluve je explicitne napísané, že ministerstvo spravodlivosti patrí strane Za ľudí a Mária Kolíková už v strane Za ľudí nie je. Tým vlastne naznačil, že o osude Kolíkovej sa bude musieť rokovať na koaličnej rade a jej osud ešte vôbec nie je istý.

„Ak sa otvorí koaličná zmluva, tak budeme dôsledne prepočítavať počty ministerstiev podľa výsledku vo voľbách. V tom prípade strane SaS aj s týmto posilnením pripadnú tri ministerstvá. Ak budú chcieť mať ministerstvo spravodlivosti, budú sa musieť niečoho vzdať,“ dodal Matovič na vysvetlenie.

Matovič: Sulík si výrokmi odporuje
V relácii K veci na Rádiu Slovensko minister financií I. Matovič povedal, že ak bude chcieť strana Sloboda a Solidarita (SaS) ministerstvo spravodlivosti, bude sa musieť niečoho vzdať, uvádza sa v denníku SME. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale