Ako lekár odkazujem kolegom, ktorí odmietajú poskytnúť ošetrenie neočkovaným toto...(R. M. Huffman)
09 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Niektorí lekári otvorene diskutujú o odmietnutí liečby pacientov, ktorí z akéhokoľvek dôvodu odmietnu vakcináciu proti Covidu. To by znamenalo nebezpečný precedens, ktorý by rozbil základné princípy lekárskej praxe, varuje americký lekár a autor R. M. Huffman.


Odoprenie starostlivosti?



V USA a Británii začal metastázovať zákerný sentiment vyjadrený politikmi, odborníkmi a - čo je najznepokojúcejšie - aj samotnými lekármi: že neočkovaným, ktorí sa nakazia ochorením Covid-19, by mala byť odopretá lekárska starostlivosť.

Zhoršuje to aj bývalá americká senátorka z Missouri Claire McCaskillová, ktorá žiada, aby sa neočkovaným zvýšili poistné sadzby. Piers Morgan, britská televízna osobnosť, požaduje, aby jeho takmer 8 miliónov sledovateľov na Twitteri Národná zdravotná starostlivosť (NHS) odmietla hospitalizovať .

Lekár v Arizone reaguje na neočkovaných ľudí v obchode s potravinami správou „Nechajte ich zomrieť“.  Chirurg v nemocnici Massachusetts General navrhuje, aby odmietnutie vakcíny proti Covid považovali lekári za funkčný príkaz Neintubovať/Neresuscitovať.

Šialené: Francúzska polícia zbila ženu v nákupnom centre, lebo nemala rúško a očkovací preukaz (VIDEO)
Covidové a najmä očkovacie šialenstvo máme nielen na Slovensku, ale zrejme v ešte väčšej miere je rozvinuté aj vo Francúzsku. Brutalita tamojšej polície však už prekročila všetky rozumné hranice. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Nejde ani o súkromné ​​myšlienky, ani o tiché rozhovory s prepracovanými kolegami: sú to výzvy k akcii zdieľané na sociálnych sieťach určené pre verejnosť.
To by ťa malo vydesiť

Lekári pretavujú tieto verbálne útoky aj do činov. Pracovná skupina v Severnom Texase bola povinná vrátiť návrh na pridelenie lôžok na JIS na základe stavu očkovania, a nie potreby. Rodinný lekár z Alabamy prepúšťa všetkých pacientov, ktorí sa rozhodli nedať sa zaočkovať, bez ohľadu na to, či ochoreli alebo nie.

Lekárska komunita na Západe balansuje na okraji filozofických praktík a kvôli prítomnosti a budúcnosti pacientov musia jej členovia ustúpiť a pripomenúť si, prečo a ako robia svoju prácu.

V Británii kvôli vakcinačnému šialenstvu odchádzajú opatrovatelia a rodičia strácajú dohľad nad deťmi
Mnoho opatrovateľov v Británii, ktorým bolo povedané, že sa musia zaočkovať proti COVID-19, lebo prídu o prácu, hromadne odchádzajú. Ide o dôležité odvetvie v krajine so starnúcou populáciou. A deti sa môžu dať zaočkovať napriek nesúhlasu rodičov.... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Základným princípom lekárskej praxe je Primum non Nocera - Po prvé, neubližuj. Prezident Joe Biden vyhlásil o troch dostupných vakcínach proti Covid: „Podstatné je to - sľubujem vám: sú bezpečné.“ Túto správu bez výhrad zopakovali všetci, ktorí nariadili očkovanie zamestnancov. „Vakcína je bezpečná“.
Nedovoľ si odmietnuť!

Poviem to na rovinu: Verím, že očkovanie je jednou z najdôležitejších terapeutických inovácií v histórii medicíny. Vakcíny zachránili milióny a milióny životov. To však znamená, že sa tiež domnievam, že spôsob, akým boli tieto vakcíny proti Covid s ich novými mechanizmami účinku predstavené verejnosti - ako strieborná guľka, riešenie pre idiotov, ak odmietnete, riešenie pre rakvu s koronavírusom - je falošný, hyperbolický a jednoducho ho neodôvodňujú existujúce údaje.

Existujú určité náznaky, že vakcíny nemusia byť úplne bezpečné pre všetkých. VAERS, systém hlásenia nežiaducich účinkov, naznačuje, že hoci sú nežiaduce účinky extrémne zriedkavé, zahŕňajú paralýzu, zápal srdca, krvné zrazeniny a smrť.

„Lekársky apartheid!“: Desaťtisíce ľudí pochodovalo v Amsterdame proti COVID pasom
Ľudia z celého politického spektra sa vyhrnuli do ulíc Amsterdamu, aby protestovali proti očkovacím preukazom navrhovaným holandskou vládou. Demonštrácia zablokovala cesty v centre mesta na míle ďaleko, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Tieto boli do značnej miery zamietnuté z dôvodu, že správy VAERS nevyvolávajú príčinnú súvislosť a že ojedinelé prípady nie sú údaje.
Prezumpcia neviny pri liekoch neplatí

Liekové terapie, najmä nové, však nemožno považovať za „nevinné, pokiaľ sa nepreukáže ich vina“. Namiesto toho je potrebné dôsledne a formálne preskúmať všetky možné nežiaduce účinky ako dôsledok užívania lieku, pretože niekedy je skutočná ujma horšia, než si ktokoľvek predstavoval.

Tak ako Merck zistil na začiatku roku 2000 s Vioxx schváleným FDA. Výskum publikovaný v lekárskom časopise Lancet  odhadoval, že 88 000 Američanov dostalo infarkt z dôvodu užívania Vioxxu a 38 000 z nich zomrelo.

Francúzski policajti brutálne zatkli dve ženy. Avšak veľkej skupine demonštrantov ustúpili (VIDEO)
Francúzski policajti sú obvinení z brutálneho zatknutia dvoch žien. Avšak keď boli konfrontovaní veľkou skupinou demonštrantov, ktorí protestovali proti takzvaným COVID pasom, okamžite ustúpili, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca


V tejto fáze neexistuje žiadny dôkaz o tom, že by očkovanie proti Covid bolo nebezpečné. Všeobecné odmietnutie ich potenciálnych nebezpečenstiev medicínskym priemyslom až do momentu uloženia mandátov na očkovanie mladým, zdravým populáciám však prezrádza jeho záväzok k neexistencii maleficencie - Po prvé, neubližuj - a bude stáť životy.
Nič nie je bez rizika

Žiadna lekárska terapia nie je bez rizika, ale informovaný súhlas - ďalší základný princíp medicíny - vyžaduje, aby aj nepatrné riziko bolo s pacientom presne odkomunikované. Malé percento neznamená zanedbateľné číslo; najmenej 6 tisíc (a stále sa zvyšujúcich) úmrtí pripisovaných dobrovoľnému očkovaniu proti Covid podľa VAERS je dvojnásobok úmrtí spôsobených útokmi z 11. septembra. To nemožno vymazať komentárom o „štatistickej významnosti“.

V asi najnezodpovednejším prípadom nezaznamenania rizika je, že Americká akadémia pôrodníctva a gynekológie a Spoločnosť pre materno-fetálnu medicínu jednoznačne vyhlásili, že „očkovanie je bezpečné pred tehotenstvom, počas neho alebo po ňom“. Pritom dobre vie, že na otestovanie tohto predpokladu nebola nikdy vykonaná skúška.

CDC manipuluje s údajmi aby vytvorila príbeh „Pandémie strachu“. Dostaneme sa do nekonečnej špirály očkovania? (Joseph Mercola)
Názor Josepha Mercolu (Defender) Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Lekári kedysi pacienta informovali a chránili

V medicíne je veľa prípadov, keď si zanedbateľné riziko napriek tomu vyžiada drastické opatrenia. Len niekoľko správ popisujúcich nízky krvný tlak počas operácie znamená, že ak ste deň pred plánovanou operáciou užili fentermín, bežne predpisovaný na chudnutie, vaša operácia bude takmer určite zrušená.

V roku 2003 FDA udelil lieku droperidol (predpisovanému na pomoc pri nevoľnosti a vracaní, ktoré sú vedľajšími účinkami iných liekov), upozornenie napriek viac ako trom desaťročiam širokého používania bez jediného prípadu potvrdených srdcových komplikácií.

Každý anesteziológ zahrnie do svojej predoperačnej diskusie s pacientom riziko srdcového infarktu alebo mozgovej príhody, bez ohľadu na to, koľko tisícok nejednotných anestetík mu dal.

Trikmi s číslami rakúska zdravotnícka agentúra AGES vyprodukovala "pandémiu neočkovaných" (Willi Huber)
Komentár Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Lekári sa historicky zaoberali nekonečne malým rizikom a vyvíjali spoločné úsilie, aby pacienta zodpovedajúcim spôsobom informovali a chránili. Naše kolektívne zlyhanie urobiť to isté v prípade nových vakcín proti Covid-19 je nepochopiteľné a mätúce.

V modernej medicíne je autonómia pacienta posvätná. Lekársky zásah nemožno poskytnúť násilím. Dokonca  svedkovia Jehovovi môžu odmietnuť krv aj ako záchranné opatrenie.
Vymyté mozgy

Tí, čo odmietajú očkovanie proti Covid-19 sú do značnej miery vykreslení v médiách, tradičných i sociálnych, ako účelovo ignorujúci, ktorým vymyli mozog konšpirační teoretici. Takáto široká značka nevysvetľuje zdržanlivosť bývalého výkonného riaditeľa spoločnosti Pfizer alebo kardiológa a internistu, ktorý je autorom stoviek publikovaných prác, ani tisícov lekárov a sestier, ktorí sú v prvej línii boja proti Covid už osemnásť mesiacov.

„Pandémia" a úmrtnosť. Pár čísel zo štatistík (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Iveta Machová


Skutočných dôvodov je habadej: nedôvera v to, ako autority menia svoje postoje v televízii; uznanie, že dôkazy o dlhodobej účinnosti sú slabé a môžu sa znižovať; morálna námietka voči liekovej terapii vyvinutej pomocou bunkových línií z potratených plodov; osobné hodnotenie rizík a prínosov očkovacej látky oproti Covid na základe veku a zdravia.
Autonómia pacienta by mala byť prvoradá

No na dôvode nezáleží. Autonómiu pacienta je potrebné rešpektovať bez výnimky. Konať inak znamená zásadne zmeniť vzťah medzi pacientom a lekárom.

Možno by sme to však mali zmeniť. Nezáleží na tom, že „riskantné správanie“ jednoducho zahŕňa bežné činnosti každodenného života, alebo že sa množia otázky o bezpečnosti vakcín. Možno, ak zdravotnícky priemysel považuje rozhodnutia človeka za nezodpovedné a nebezpečné, malo by to znemožniť starostlivosť a uvoľnenie zdrojov - lôžok, peňazí, času lekárov - o pacientov, ktorí skutočne prejavujú záujem o svoje vlastné zdravie.

Kamenický o medzinárodnej hanbe: Slovensko za OĽaNO kleslo v globálnom indexe ľudských práv
06 | 09 | 2021 | Tibor Sipos

Koho ešte odsúdime?

Predstavte si však precedens, ktorý by tým vznikol. Západný svet je z veľkej časti založený na zlých návykoch pacientov. Hlavne užívanie tabaku, zneužívanie alkoholu, prijímanie nadmerných kalórií a sedavý spôsob života, ktoré vedú k rozsiahlej obezite. To stojí daňových poplatníkov stovky miliárd dolárov ročne, vyčerpávajú sa obrovské zdroje.

Dalo by sa namietať, že toto správanie neovplyvňuje ostatných, na rozdiel od toho, že sa nechránia pred prenosnými chorobami. Ignorovaním skutočnosti, že vakcíny proti Covid nie sú dôkazom proti prenosu  budeme tento štandard uplatňovať na homosexuáloch s AIDS? Intravenóznych užívateľoch drog s hepatitídou C? Sexuálnych pracovníčkach s pohlavne prenosnými chorobami?

Na opitých vodičoch, ktorí spôsobujú smrteľné zrážky? Akonáhle sa zdravotnícki opatrovatelia vyhlásia za arbitrov toho, kto si zaslúži liečbu, neexistuje zásada, ktorá by to obmedzovala. Je to strašná perspektíva.

Remišová po útoku na prokuratúru dostala poriadne na frak. TOTO od Kollára a ľudí určite nečakala
Zastavenie trestného stíhania Vladimíra Pčolinského aj Jaroslava Haščáka či ďalších troch osôb vyvolalo najmä medzi koaličnými politikmi doslova výbuch emócií. Potrebu vyjadriť sa k tomu pocítila aj šéfka Za ľudí Veronika Remišová. To však nemala... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Treba si zopakovať Hippokratovu prísahu

Lekári, sestry a všetci, ktorí sa podieľajú na poskytovaní lekárskej starostlivosti, musia urobiť jediné: ošetriť pacienta. Ošetrite pacienta s chronickou bolesťou, ktorý váži trikrát viac, ako jej kostra zvláda. Ošetrite gangstra, ktorý utiekol pred políciou a narazil autom do päťčlennej rodiny. Ošetrite opitého s neúnosnou koncentráciou alkoholu v krvi.

Ošetrite muža, ktorý si strčil baterku tak ďaleko do hrubého čreva, že ho musíte operovať. Zaobchádzajte so všetkými rovnako. A zaobchádzajte s neočkovanými rovnako, ako s očkovanými. Ja v tom budem pokračovať.

A ak nemôžete, prosím, robte niečo iné.

Sabaka narieka: Vraj si nikdy nedal zaplatiť peniazmi ani inou výhodou za propagáciu liekov!
V médiách sa pred pár mesiacmi objavili informácie o tom, ktorí slovenskí lekári či vedci sú na výplatných páskach farmaceutických firiem. Prispievajú im rozličnými „výhodami“ za to, že propagujú a predpisujú ich výrobky. Lekár Peter Sabaka tvrdí,... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik