„Zrada!“ takto okomentovala šéfka Za ľudí Veronika Remišová odchod Kolíkovej a spol. do SaS
08 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik
Strana Za ľudí je po dnešnom oznámení ministerky Márie Kolíkovej definitívne – bez ľudí. Teda aspoň bez tých, ktorí sa spolu s ňou pobrali k liberálom do SaS. Šéfka strany Veronika Remišová však považuje tento krok za zradu. Otázkou však je, kde žila? Vari tento krok po všetkých tých vzájomných sporoch nečakala?


V Za ľudí to poriadne škrípalo už dlhší čas a hádky medzi dvomi „kohútmi“ či lepšie „sliepkami“ na jednom smetisku sa iba vyostrovali. Napokon dospeli až do takého stavu, že Kolíková a ľudia, ktorí stáli v strane za ňou sa pobrali preč a namierili si to k liberálom do SaS. Ako informuje portál ta3.com, šéfka strany Veronika Remišová to považuje za zradu. Inak sa ale tento dlhotrvajúci spor zrejme ale ani skončiť nemohol.
Hoci to na verejnosti popierali, prestup je zradou stoviek členov strany Za ľudí

Veronike Remišovej na to, aby okomentovala čo sa udialo v predchádzajúcich hodinách stačilo jediné slovo: „Zrada!“ Budúcnosťou strany sa podľa šéfky Za ľudí má zaoberať jej predsedníctvo, ktoré sa má stretnúť budúci týždeň. Remišová na krátkom brífingu priznala, že počas pracovnej cesty z Estónska si prečítala v médiách informáciu, na čom Kolíková a jej „krídlo“ pracovali.

„Nie je to žiadna novinka a hovorím to už týždne, že skupinka dlhodobo rokuje so stranou SaS, ako aj odísť zo strany, poškodiť stranu a aj si zachovať funkcie, ktoré vďaka strane a práci našich členov majú. Pokladám to za zradu hodnôt strany, za zradu programu strany, za ktorý kandidovali, a za zradu všetkých členov strany,“ povedala Veronika Remišovej v centrále strany Za ľudí.

Kiska, Remišová aj ostatní zo strany Za ľudí voličov sprosto a na hulváta podviedli, konštatuje Belousovová
Cingiling, zazvonil zvonec a rozprávky je koniec. Aj takto poeticky by sa dalo nazvať to, čo sa udialo v strane Za ľudí, ktorú založil exprezident Andrej Kiska. Čo chlap spojil, to dve ženy rozbili. Odchodom frakcie Márie Kolíkovej do SaS sa zrejme... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Odchod členov frakcie Za ľudí zo strany a prestup niektorých poslancov do klubu SaS považuje Remišová za zradu hodnôt strany Za ľudí i všetkých jej členov. Kritizuje, že skupinka okolo ministerky Márie Kolíkovej rokovala o odchode zo Za ľudí, no chce si zachovať funkcie, ktoré vďaka strane získala.

„Hoci to na verejnosti popierali, prestup skupinky Márie Kolíkovej k SaS je zradou stoviek členov strany Za ľudí, vďaka ktorým má skupinka svoje funkcie vo vláde aj v parlamente. Je to zrada voličov strany, ktorí im dali hlas na základe programu Za ľudí,“ skonštatovala Remišová, podľa ktorej ide aj o zradu hodnôt strany. Napriek všetkému šéfka strany Za ľudí praje odídencom všetko dobré. „Veríme, že v novej zostave sa budú viac venovať práci a menej hádkam a politikárčeniu. Budú musieť, keďže strana SaS má s frakciami svoje dlhoročné skúsenosti,“ dodala Remišová.

Kiska sa vyjadril k rozpadu svojej strany. Naznačil aj, koho viní z toho, čo sa stalo
„Priatelia, nechcel som sa už vyjadrovať k dianiu v strane, ktorú som zakladal, ale v súvislosti s dnešným odchodom väčšiny poslancov do klubu SaS dostávam množstvo otázok a preto mi dovoľte pár slov,“ začína bývalý prezident. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Petra Demková