"V Za ľudí bol nechutný boj o stoličky, konečne bude pokoj," Aj toto povedal Boris Kollár na tlačovej besede
08 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Boris Kollár (Sme Rodina), rovnako ako dnes takmer všetky koaličné strany reagoval na situáciu v strane Za ľudí na tlačovej besede. Kollár uviedol, že je rád, že konečne po dlhých mesiacoch hádok o tom, kto kde bude sedieť, kto kde bude mať akú funkciu, nastane v strane Za ľudí pokoj. "Bol to už nechutný boj o stoličky," uviedol. 


Kollár verí, že ministerka spravodlivosti Kolíková bude mať viac času a energie venovať sa veciam na ministerstve. A konečne sa bude môcť venovať napríklad aj téme Exekučné amnestie. "Boje o stoličky skončili, môžeme sa vrátiť k tomu, prečo sme ako koalícia vznikli," uviedol Boris Kollár. A očakáva aj posun vo veci štátnych nájomných bytov, ktoré sú už, ako uviedol vo finále.

Podľa Kollára je dôležité dodržiavať obsah koaličnej zmluvy, ktorá je zatiaľ platná v pôvodnom znení. On, ako predseda strany Sme Rodina, ale ani ako predseda parlamentu sa ju otvárať nechystá. Remišovej poprial, aby sa jej podarilo stranu Za ľudí skonsolidovať.

Generál Macko: "Ak bol niekto mimo realitu, tak to bol minister Naď a nie ja"
"Minister Naď sa mýli, alebo má krátku pamäť," píše na sociálnej sieti generál Pavel Macko. Reaguje tak na informáciu Denníka N, ktorú zverejnili nedávno a v ktorej Jaroslav Nagy tvrdil, že Mikuláš Dzurinda a Pavol Macko boli mimo realitu rokovaní... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Kolár nemá v pláne hýbať politickými postami

Kolár nemá v pláne hýbať politickými postami. Vzhľadom k vyjadreniam Richarda Sulíka na tlačovej besede si myslí, že ani Sulík. A vychádza zo Sulíkovho tvrdenia, ktoré odznelo v rámci tlačovej besedy strany SaS, že aj keď sa SaS stala momentálne druhou najsilnejšou stranou koalície, o pozíciu predsedu parlamentu strana SaS nebude mať záujem.

Kollár uviedol, že pokiaľ niekto má plány meniť pozície vo vláde, tak bude musieť zvolať predsedov všetkých štyroch koaličných strán a rokovať. Zároveň vyzval všetkých svojich koaličných partnerov, aby sa prestali hádať, aby prestali dookola motať Covid, vyťahovať vlastné vnútorné boje. A aby sa prestali venovať sebe samým, aby konečne mohli začali pracovať pre ľudí a plniť body koaličnej zmluvy.
Politici a médiá rozoštvávajú spoločnosť, národ by sa mal spájať

V závere uviedol, že koalíciu na nezmysloch, ako sú "stoličky", čím mal na mysli zrejme pozície vo vláde sa rozbiť nechystá. Koaličných partnerov vyzval, aby do príchodu pápeža Františka odložili všetky škriepky a hádky, aby mohli svätého otca dôstojne privítať. Kollára mrzí, že politici a médiá rozoštvávajú spoločnosť. Je presvedčený, že národ by sa mal spájať.

V. Lengvarský chce "hasiť" krízu v zdravotníctve a opäť neskoro
Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) pracuje so svojím tímom na viacerých krokoch ako zlepšiť situáciu zdravotných sestier a znížiť ich odlev zo systému. Pre TASR to uviedla to hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR