Protokolista radí aký typ oblečenia je vhodný na návštevu pápeža
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Muži si majú počas návštevy pápeža obliecť tmavý oblek, ženy šaty či kostým, ktorý môže byť aj nohavicový. Vyplýva to zo všeobecného odporúčania vo vzťahu k oblečeniu, ktoré pripravil protokol Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky. Informoval o tom riaditeľ odboru protokolu Kancelárie prezidenta SR Roman Roth.


Páni majú mať oblečený tmavý oblek, ktorý však podľa protokolistu nemusí byť výhradne čiernej farby. Nežnejšie pohlavie má počas podujatí s pápežom zvoliť šaty, ktorých sukňa bude siahať pod kolená, či kostým. "Farby môžu byť rôzne, avšak nemali by byť určite krikľavé a mali by byť pastelové. Nemusí byť výlučne čierna," priblížil Roth. Možné je aj jemné vzorkovanie, avšak potrebné je vyhnúť sa trblietkam.

Neuveriteľné: Hlavný hygienik Mikas neodporúča ísť na pápeža!
Návšteva pápeža Františka na Slovensku, ale aj v Maďarsku, sa nezadržateľne blíži. Najmä do Maďarska sa chystajú mnohí nezaočkovaní Slováci. Hlavný hygienik však varuje aj všetkých tých, ktorí sa za svätým otcom chystajú u nás. Adresuje im preto... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Roth poznamenal, že je potrebné vyhnúť sa bielej a žltej farbe. Pokrývka hlavy (klobúčik, šatka či fascinátor) nie sú povinné. Dôležité je pri výbere šiat dbať na to, aby mali ženy zahalené ramená. Potrebné je vyhnúť sa obuvi s otvorenou špičkou. V prípade šperkov je potrebné vybrať skôr niečo jemné a skromné.

Všeobecné odporúčania boli zároveň komunikované s Vatikánom. Ten v reakcii zaslal drobnú úpravu. "Podľa kompetentných osôb sú všeobecné usmernenia správne. Okrem bielej a žltej farby šiat sa treba vyhnúť aj krémovej," odpísali z Vatikánu.

"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík
"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík. Na sociálnej sieti zdôrazňuje, že jedna vec ale v súvislosti s návštevou pápeža určite nevyjde navnivoč. "Nakazených aj chorých určite pribudne. A s nimi aj ďalšia vlna... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová