Pri dopravnej nehode v Prievidzi zomrel 74-ročný vodič
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Život 74-ročného vodiča si v utorok (7. 9.) popoludní pravdepodobne vyžiadala dopravná nehoda na Ulici Matice slovenskej v Prievidzi. Presnú príčinu úmrtia muža určia pri pitve. Policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie. Informovala o tom v stredu na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia.


Podľa doterajších zistení polície sa 74-ročný vodič Peugeotu dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, v dôsledku čoho pri prejazde kruhovým objazdom prešiel s vozidlom vpravo, kde prerazil betónový obrubník. "Následne s vozidlom vyšiel mimo vozovku a po prejdení trávnatého porastu vyšiel na nespevnené štrkové parkovisko, kde poškodil drevinu a tri zaparkované vozidlá," opísali ďalej policajti.

Zobuď sa, Rakúsko! Megademonštrácia proti koronovým opatreniam 11. septembra 2021 vo Viedni! (Siri Sanning, Willi Huber)
Komentár Siri Sanning a Willi Huber (Report24) Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová


Vodič zomrel priamo na mieste dopravnej nehody. "Obhliadajúci lekár na mieste nevedel určiť, čo bolo bezprostrednou príčinou úmrtia 74-ročného vodiča, či jeho smrť spôsobila dopravná nehoda, alebo umrel z chorobných príčin. Preto bola nariadená súdno-lekárska pitva. Mužovi tiež odoberú krv na zistenie prítomnosti alkoholu," ozrejmila polícia.

Škodu na vozidlách, drevine a obrubníku predbežne vyčíslili približne na 3400 eur. "Príčina a miera zavinenia dopravnej nehody je v štádiu vyšetrovania. V predmetnej veci poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu z Prievidze začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodali policajti.

Nemecký Spolkový a kriminálny úrad kúpil sledovací softvér Pegasus
Nemecký Spolkový a kriminálny úrad (BKA) kúpil v roku 2019 sledovací softvér Pegasus od Izraelskej firmy NSO Group. Agentúre AFP to v utorok večer potvrdili zdroje z prostredia tamojšej vlády. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR