Polícia zadržala majiteľa trafiky, ktorý zákazníčke ukradol výherný žreb
08 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Talianska polícia zadržala v pondelok na rímskom letisku Fiumicino majiteľa trafiky z Neapola, ktorý bol na úteku po tom, ako svojej zákazníčke odcudzil stierací žreb s preukázanou výhrou 500.000 eur. Muž bol zadržaný, keď chcel z Ríma odletieť na Kanárske ostrovy, informoval v utorok spravodajský portál gazzettadelsud.it. 




Inkriminovaná trafika / gazzettadelsud.it


Táto kauza bola na titulných stranách novín v Taliansku už niekoľko dní - od minulého štvrtka, keď 70-ročná žena prišla v Neapole do trafiky, aby jej tam potvrdili výhru v lotérii stieracích žrebov.

Predavačom privolaný majiteľ trafiky však žreb vzal, šiel s ním do banky v meste Latina, kde si ho uložil, aby si neskôr, keď sa situácia upokojí, dal výhru vyplatiť na novozaložený účet.

Poškodená žena naňho podala trestné oznámenie. Pred vyšetrovateľmi sa muž následne pokúsil obrátiť kauzu vo svoj prospech, keď vyhlásil, že chce podať trestné oznámenie na ženu, ktorá mu údajne stierací žreb ukradla.

Prokuratúra sa však jeho podaním odmietla zaoberať a začala ho stíhať pre obzvlášť závažnú krádež, pričom mu pozastavila aj platnosť licencie pre trafiku. Justičné orgány súčasne nariadili i zaistenie príslušného žrebu.

Skupina ABBA spustila predaj lístkov na sériu digitálnych koncertov v Londýne
Legendárna švédska popová skupina ABBA v utorok spustila predpredaj vstupeniek na pripravovanú digitálnu koncertnú šnúru v Londýne. Informovala o tom agentúra DPA. Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR