Podnikateľku Kralevich odsúdili za usmrtenia mladej chodkyne
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil koncom júla podnikateľku Danielu Kralevich v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Informoval o tom TASR obhajca poškodených Peter Vačok.


"Sudca OS Bratislava II 28. júla odsúdil trestným rozkazom obvinenú Danielu K. za prečin usmrtenia na trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyri roky. Popri treste odňatia slobody sudca uložil aj trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá na dobu šesť rokov," uviedol Vačok.


Vláda nesúhlasí s návrhom na vyslovenie nedôvery Mikulcovi
Vláda nesúhlasí s návrhom skupiny poslancov Národnej rady (NR) SR na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO). Rozhodol o tom vládny kabinet počas svojho stredajšieho rokovania. Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Podľa jeho názoru uzavretie podobných prípadov trvá neprimerane dlho vzhľadom na dĺžku znaleckého konania. Advokát nemá informáciu, či podnikateľka podala voči trestnému rozkazu odpor. V prípade, že by tak urobila, sudca by musel vytýčiť termín hlavného pojednávania.


Prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava II podal obžalobu na OS Bratislava II 6. júla vo veci dopravnej nehody obvinenej Daniely K. z prečinu usmrtenia. Nehoda, pri ktorej zahynula 18-ročná chodkyňa, sa stala 21. septembra minulého roka na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela K., pričom k zrážke došlo na priechode pre chodcov.


Obhajca Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní, najmä nevyhotovenie znaleckého posudku a neodobratie vodičského preukazu Daniele K. Pochybenia vo vyšetrovaní zistil aj prezident Policajného zboru Peter Kovařík. Avizoval vyvodenie zodpovednosti nielen voči vyšetrovateľovi, ale i jeho nadriadenému. Pochybenia v prípade zistil a poukázal na ne aj generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.


Lipšic dostal od právnych zástupcov Haščáka poriadnu príučku
„Haščák a Mecom,“ príspevok, v ktorom reagoval Daniel Lipšic na obvinenia Roberta Fica. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová