"Pellegrini sa stal tak namyslený, že nerokuje s nikým," tvrdí Andrej Danko
08 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

V rozhovore skritizoval každú stranu, ale najviac stranu Petra Pellegriniho, Hlas a stranu Borisa Kollára, Sme Rodina. Na druhej strane tvrdí, že s každou stranou vie nájsť prienik. Koalíciu si vie predstaviť so stranou SMER - SD a so stranou KDH. Danko verí, že sa SNS do parlamentu v najbližších voľbách vráti. Rád by pokračoval v tom, čo strana SNS začala. Rozhovor s Andrejom Dankom pripravila HNtelevízia. 


„Tá nálada v spoločnosti sa otáča. Ľudia chápu, čo sú rekreačné poukazy, ako sme znižovali dane živnostníkom. Chápu, ako táto vláda nesystémovo zadlžuje Slovensko. Pomaly sa to vracia,“ povedal v rozhovore v HNtelevízii.

Súčasnej vláde vytýkal neodbornosť. Ako príklad uviedol Veroniku Remišovú. Podľa neho zastáva na post na ministerstve, ktorému nemôže rozumieť. Tiež si myslí, že politika sa nemá robiť štýlom, že ak sa nám niekto nepáči, tak neho vylejeme pohár vody. Vyhranil sa voči stranám Republika a ĽSNS.

Situácia po odchode Kolíkovej skupiny: Heger mlčí, vyjadril sa Naď a Milanová
O situácii v koalícii po prestupe časti členov Za ľudí do klubu SaS má rokovať koaličná rada, potvrdili ministri kultúry Natália Milanová a obrany Jaroslav Naď (obaja OĽANO). Budúcnosť ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej vo funkcii záleží... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Tanečky a hlúposti Petra Pellegriniho

Čo sa týka referenda o predčasných volieb, uviedol, že to bol nápad strany SNS, ale správanie Pellegrininiho nie sú ničím iným, ako plytké "tanečky" a hlúposti, ktoré prezentuje predovšetkým na sociálnej sieti.

"Pellegrini sa stal tak namyslený, že on nerokuje s nikým. On uveril tomu, že on môže vládnuť aj s Kollárom, aj so Sulíkom," povedal na adresu Pellegriniho v rozhovore Danko. Myslí si, že referendum je nepodstatné, pretože žiaden z poslancov koalície nebude chcieť prísť o príjem 5000 eur mesačne a tak k zmene Ústavy Slovenskej republiky nedôjde. "Je to téma, ktorá je len klamlivá voči obyvateľom a je to len vytĺkanie politických bodov," povedal.

Podnikateľku Kralevich odsúdili za usmrtenia mladej chodkyne
Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil koncom júla podnikateľku Danielu Kralevich v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Informoval o tom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

S kauzou Dobytkár nemá Danko nič spoločné, tvrdil v rozhovore

V kauze Dobytkár sa úplatky spájajú s Poľnohospodárskou platobnou agentúrou z čias, keď vo vedení boli nominanti SNS. Danko v rozhovore pre HN zopakoval, že o úplatkoch nič nevie, žiada spravodlivé a nezávislé vyšetrovanie a akékoľvek iné tvrdenia považuje za klamstvo.
Keby mal Danko riešenie na očkovanie, tak je miliardár

Danko nie je zaočkovaný. Očkovanie považuje za akúsi medzi stanicu a nesúhlasí a ostro v rozhovore skritizoval protipandemické opatrenia. Kontroly na hraniciach považuje za nezmyselné. Očkovanie nie je podľa neho finálnym riešením pandémie, ale čo on považuje za finálne riešenie uviesť nedokázal. Keby ho mal, tak je miliardár, dodal v rozhovore.

Proti ochoreniu COVID-19 sa budú môcť očkovať deti od päť rokov
Proti ochoreniu COVID-19 sa budú môcť od štvrtka (9. 9.) očkovať aj deti od päť do 11 rokov. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády. Zdôraznil, že očkovanie je dobrovoľné, na... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR