Na Slovensko sa rúti ďalšia vlna zdražovania
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Zdražovanie pečiva bolo už len otázkou času, vláda totiž nereagovala na upozornenia ani na apel pekárov. Skonštatoval to opozičný poslanec Národnej rady (NR) SR a člen pôdohospodárskeho výboru Richard Takáč (Smer-SD).


Na vrchole pandémie nového koronavírusu pekári žiadali, aby sa dostali do systému pandemickej pomoci. Ostali však podľa Takáča nevypočutí a všetky náklady na opatrenia museli znášať sami. "Do toho prichádza zvyšovanie cien pšenice, energií a výsledok je jasný. Chlieb náš každodenný bude drahší. A s ním aj rožky a ďalšie pečivo," podotkol poslanec. Pekári pritom išli s cenou za pečivo na hranu už pred pandémiou, keď ich k tomu nútili obchodné reťazce.

Podľa Takáča pekárov trápi aj to, že Slovensko takmer polovicu spotrebovaného pečiva dováža. "Až 40 % pečiva, ktoré si spotrebitelia kupujú, sú dopekané mrazené výrobky zo zahraničia. Slovensko by pritom mohlo byť pekárensky sebestačné," podotkol poslanec.

"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík
"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík. Na sociálnej sieti zdôrazňuje, že jedna vec ale v súvislosti s návštevou pápeža určite nevyjde navnivoč. "Nakazených aj chorých určite pribudne. A s nimi aj ďalšia vlna... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová