Matovič: Sulík si výrokmi odporuje
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale

V relácii K veci na Rádiu Slovensko minister financií  I. Matovič povedal, že ak bude chcieť strana Sloboda a Solidarita (SaS) ministerstvo spravodlivosti, bude sa musieť niečoho vzdať, uvádza sa v denníku SME.


Podľa Matoviča si odporujú výroky Richarda Sulíka najmä v tom, že koaličnú zmluvu otvárať nechce  a zároveň chce, aby ministerka spravodlivosti Mária Kolíková zostala ministerkou spravodlivosti. „Zmluvy treba dodržiavať, a to znamená, že koaličná zmluva sa otvoriť nemusí a ten post patrí strane Za ľudí,“ pokračoval Matovič s tým, že v zmluve je jasne dané, že ministerstvo spravodlivosti patrí strane Za ľudí. Mária Kolíková však už v strane Za ľudí nie je.

"Ak sa otvorí koaličná zmluva, tak budeme dôsledne prepočítavať počty ministerstiev podľa výsledku vo voľbách. V tom prípade strane SaS aj s týmto posilnením vyjdu tri ministerstvá. Ak budú chcieť mať ministerstvo spravodlivosti, budú sa musieť niečoho vzdať.“ Doplnil Matovič podľa denníka SME.

Predseda strany SaS Richard Sulík ale požaduje, aby ministerkou spravodlivosti ostala Kolíková.

Za seba a hlavne za moc - trosky hnutia "Za slušné Slovensko" rozdávajú rany
Obrovská predvolebná lož defiluje pred občanmi svoje trápne finále. Nehanebné, nechutné, podlé, ale stále zištné. "Za ľudí" zahodili svoje ušpinené politické trenky a v plnej nahote nám predvádzajú striptíz zo zvyškov morálky. Projekt "Za ľudí" sa... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Brožík