Lengvarský zas rozosial hrôzu. Situácia sa vraj rapídne zhoršuje
08 | 09 | 2021 I Petra Demková

Na tlačovej konferencii ministra zdravotníctva a riaditeľa Inštitútu zdravotných analýz Ministerstva zdravotníctva Mateja Mišíka zaznelo aj to, že Slovensko patrí medzi krajiny s najrýchlejším rastom prípadov.


Matej Mišík na tlačovke povedal, že oproti minulému týždňu sa počet prípadov viac ako zdvojnásobil. Zaznelo aj, že do nemocníc prijali v súvislosti s diagnózou COVID-19 77 pacientov. V minulom týždni ich bolo 50. Ochorenie sa potvrdilo u 126 osôb. Minulý týždeň ich bolo len 70. Na pľúcnej ventilácii je v súčasnosti 13 ľudí. Pred týždňom boli iba štyria.

„Zo 108 hospitalizovaných je najviac ľudí, 41, hospitalizovaných v Košickom kraji. Pri plne zaočkovaných pacientoch je vek hospitalizovaných výrazne vyšší. Zaočkovaná je viac ako polovica populácie, pre ktorú sú dostupné vakcíny. Pribúda asi 1700 osôb denne,“ zaznelo ďalej na tlačovke.

"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík
"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík. Na sociálnej sieti zdôrazňuje, že jedna vec ale v súvislosti s návštevou pápeža určite nevyjde navnivoč. "Nakazených aj chorých určite pribudne. A s nimi aj ďalšia vlna... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová


Portál 1pluska informuje, že nárast prípadov sa prejavil aj v počte výjazdov záchrannej služby. „Denne prijmú nemocnice asi 11 pacientov, čo predstavuje asi sedem až osem percent identifikovaných prípadov. Medzi nezaočkovanými pozitívnymi ide asi o deväť percent, zo zaočkovaných končia v nemocnici menej ako tri percentá pozitívnych,“ informuje Pluska.

„Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) na tlačovej konferencii povedal tiež, že vyžadovanie testu od pacientov pri vyšetreniach budú riešiť. V štátnych nemocniciach chcú jednoznačnejšie regulovať pravidlá. Hovorí aj o tom, že pacienti by nemuseli za test platiť. Avizoval tiež, že v priebehu niekoľkých týždňov by malo ministerstvo mať k dispozícii mapu zobrazujúcu premorenosti Slovenska,“ informuje portál 1pluska.


Proti ochoreniu COVID-19 sa budú môcť očkovať deti od päť rokov
Proti ochoreniu COVID-19 sa budú môcť od štvrtka (9. 9.) očkovať aj deti od päť do 11 rokov. Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) o tom informoval po stredajšom rokovaní vlády. Zdôraznil, že očkovanie je dobrovoľné, na... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR