Generál Macko: "Ak bol niekto mimo realitu, tak to bol minister Naď a nie ja"
08 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Minister Naď sa mýli, alebo má krátku pamäť," píše na sociálnej sieti generál Pavel Macko. Reaguje tak na informáciu Denníka N, ktorú zverejnili nedávno a v ktorej Jaroslav Nagy tvrdil, že Mikuláš Dzurinda a Pavol Macko boli mimo realitu rokovaní NATO, ktoré sa uskutočnili na tému "Rýchly odchod NATO," z čoho boli viaceré krajiny prekvapené. Pavol Macko ministrovi odkázal, že buď sa mýli, alebo je mimo realitu. 


Pavol Macko reaguje na rozhovor, ktorý s ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO), priniesol Denník N. V príspevku uvádza, že nepredpokladá, že redakcia Denníka N uverejní aj jeho reakciu na tvrdenia ministra obrany Jaroslava Naďa a preto si zvolil možnosť reagovať na sociálnej sieti.


Slovensko má vážny problém: Rozpadá sa nám zdravotníctvo!
Minister zdravotníctva chcel síce nanútiť zdravotníkov na povinné očkovaniu proti COVID-19, lenže hneď z toho aj vycúval. Už takto máme totiž málo nielen lekárov, ale aj zdravotných sestier, a keby z nich ešte nejakí dali výpovede, náš zdravotný... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ak bol niekto mimo realitu, tak to bol minister Naď

"Pozorne som si prečítal rozhovor v Denníku N s ministrom Naďom. Dovoľujem si vás upozorniť, že minister Naď buď čítal môj rozhovor pre Denník N nepozorne, alebo sa mýli," píše v úvode príspevku. "Ja som v rozhovore pre Denník N povedal, že Američania prekvapili aj spojencov. A nekonzultovali s nimi. Dokonca som uviedol, "ibaže by mal minister Korčok iné neverejné informácie," cituje Pavol Macko slová, ktoré uviedol v rozhovore, zrejme na tému odchod spojeneckých síl NATO z Afganistanu.


"Minister Naď teda potvrdil správnosť môjho odhadu. A nie to, že som bol mimo realitu. Ak bol niekto mimo realitu, tak to bol minister Naď. Ešte v apríli tohto roku jednostranné americké rozhodnutie odísť vychvaľoval. A aj rovnaké následné rozhodnutie NATO. A chválil sa tým, ako misia bola úspešná. A môžeme odísť," vysvetľuje Macko.


"Možno pán minister zabudol, ale ja nie. Alebo vtedy vedome robil propagandu, aj keď skutočnosť bola iná. Ako nakoniec potvrdil až teraz," dodal v závere príspevku Pavol Macko.


Politologička Világi: očakáva zdržanlivý postoj koalície a snahu o bagatelizovanie štiepenia strany Za ľudí
Po odchode frakcie Márie Kolíkovej možno hovoriť o konci strany Za ľudí, myslí si politologička Aneta Világi z Univerzity Komenského v Bratislave. Pozícia SaS sa podľa nej posilní. Zároveň však príde o možnosť spolupracovať so Za ľudí a vytvárať... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR