Draxler: O migrantoch v "bratislavskej kaviarni" radšej nerozprávajte, vysmejú vás
08 | 09 | 2021 I Tibor Sipos

Skupina "vyštudovaných ľudí" podporujúca migráciu na Slovensku je súčasťou dnešného teroristického procesu v Paríži. Skonštatoval to politológ Juraj Draxler v príspevku na sociálnej sieti, v ktorom kritizuje "bratislavskú kaviareň".


Dnes (8.9) sa pred spravodlivosť postavia ľudia zodpovední za útoky v Paríži v roku 2015. Obžalovaní sa budú spovedať z pomoci pri útokoch. Na lavici bude sedieť aj obvinený Salah Abdeslam, ktorý je posledným žijúcim útočníkom z novembra 2015.
Bratislavská kaviareň

"V stredu v Paríži začína najväčší teroristický proces v dejinách Francúzska. Zároveň je to v niečom aj proces s bratislavskou kaviarňou," začína v úvode Draxler. Bratislavská kaviareň je rámec označujúci elitu (na univerzitách vzdelanú inteligenciu, lepšie než priemerne zarábajúcu vrstvu ľudí v Bratislave), ktorá si z titulu svojich možností nárokuje ovplyvňovať politiku. Draxler spomína najmä tých, ktorí obhajovali migráciu v Európe, teda aj na Slovensku.

"V čase vrcholu migračnej vlny v roku 2015 veľa ľudí vyjadrovalo znepokojenie, že len tak púšťať migrantov cez hranice má okrem iných dopadov (napríklad porušenie práva EÚ) aj ten, že je to obrovské bezpečnostné riziko. Tieto koridory totiž môžu ľahko využiť teroristi. To ste ale nesmeli povedať v bratislavskej kaviarni. Nasledoval okamžitý výsmech. Načo by to teroristi robili, je to úplne nezmyselné," tvrdí politológ.


Dopad migrácie

Nasledujúce teroristické útoky si vyžiadali smrť 130 ľudí v Paríži, 30 v Belgicku a stovky zranených. "Odvtedy sa potvrdilo, že teroristi veselo korzovali cez hranice ako "utečenci". Pripomína mi to viaceré ďalšie prípady bohorovného kaviarenského sebavedomia. Napríklad, keď v 90. rokoch rôzni "analytici" na námietky, či členstvo v NATO pre nás nebude znamenať účasť na rôznych konfliktoch mimo Európy. Tvrdili, že "NATO je predsa čisto obranná aliancia" a to sa nemôže stať. Bum! a hneď potom prišiel Afganistan," píše Draxler rozhorčene.

"Ak dopustíme, aby nám určovali domácu ale aj medzinárodnú politiku takíto ľudia, ktorí tvrdia hlúposti a nikdy v živote si to nepripustia, ani po tom, ako ich sám život odhalí, tak dopadneme veľmi zle," uzatvára s varovaním.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/09/07/stovky-lekarskych-casopisov-sa-spojili-a-vydali-brutalne-%e2%80%8b%e2%80%8bvarovanie-cakaju-nas-desive-roky/