Bulharsko: V centre Sofie sa protestovalo proti novým reštrikciám
08 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Zhruba 2000 ľudí protestovalo v stredu v centre bulharskej metropoly Sofia proti novým reštriktívnym opatreniam, ktoré majú v tejto krajine s najnižšou mierou zaočkovanosti v EÚ zabrániť šíreniu nového koronavírusu. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.


Mnohí z protestujúcich v centre hlavného mesta, medzi ktorými boli majitelia i zamestnanci spomínaných prevádzok, odmietali medzi sebou dodržiavať rozstupy a nasadiť si rúška. K demonštrantom sa pridali aj desiatky taxikárov či vodičov donáškových služieb, ktorí autami zablokovali bulvár v centre mesta.

Bulharská vláda v utorok nariadila skrátiť otváracie hodiny v baroch a reštauráciách, ktoré tak po novom musia zatvárať svoje prevádzky najneskôr o 23.00 h. Kiná, divadlá, koncertné sály či fitnescentrá môže navštíviť iba obmedzený počet ľudí.

V Bulharsku zúri tretia vlna. Mesík vidí dôvody úplne inde, ako naše „čivavy“. O vakcínu vôbec nejde
Podľa Mesíka, hypotéza našich „čiváv“, že „v Bulharsku zomierajú, lebo nie sú zaočkovaní,“ je mylná. Vedec a lekár podrobne vysvetľuje, v čom sa naši „experti“ mýlia. Podľa MUDr. Mesíka vôbec o mieru očkovanosti nejde a to podľa neho dokazuje aj... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Petra Demková