"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík
07 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Zle odhadli počet oviec vo Pfizerovom košiari? Pýta sa MUDr. Mesík. Na sociálnej sieti zdôrazňuje, že jedna vec ale v súvislosti s návštevou pápeža určite nevyjde navnivoč. "Nakazených aj chorých určite pribudne. A s nimi aj ďalšia vlna verbovačiek a nátlaku na prijímanie sviatosti Sv. Pfizera," píše Mesík.


Dlho očakávaná udalosť, príchod pápeža Františka sa o pár dní stane realitou. Kým v júli, bolo ministrom zdravotníctva v rámci tlačovej besedy za prítomnosti predstaviteľa rímskokatolíckej cirkvi ohlásené, že na stretnutie s ním sa dostanú iba zaočkovaní, dnes je všetko inak. Pár dní, pred samotnou návštevou pápeža sa podmienky stretnutia s ním zmenili. A na podujatie môžu aj neočkovaní.

Reakcia MUDr. Juraja Mesíka na seba nenechala dlho čakať. Mesík na sociálnej sieti píše o tom, že vláda a Konferencia biskupov Slovenska nejako zle odhadli počet oviec v Pfizerovom košiari.

Heger: Tretia dávka vakcíny bude aj v SR, detaily povie V. Lengvarský
Možnosť tretej dávky očkovania proti ochoreniu COVID-19 bude k dispozícii aj pre občanov SR, o detailoch bude v najbližších dňoch informovať minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský. Vyhlásil to premiér Eduard Heger po rokovaní s českým premiérom... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Dvoj očkovanci sa už môžu tešiť na tretiu dávku

"Celkový počet doteraz registrovaných na stretnutia s Františkom tvorí len necelých 13 percent z celkovo očakávaných, 450-tisíc ľudí, ktoré Konferencia biskupov Slovenska odhadovala pri spustení registrácie pred troma týždňami," píše Mesík.


Zdôrazňuje, že vláda aj KBS nejako zle odhadli počet oviec v Pfizerovom košiari, ale ani masové zhromaždenia 50 000 potenciálnych šíriteľov vysoko nákazlivého vírusu uprostred pandémie nevyjde navnivoč. A nakazených aj chorých podľa neho určite pribudne. "A s nimi aj ďalšia vlna verbovačiek a nátlaku na prijímanie sviatosti Sv. Pfizera. Dvojočkovanci sa už môžu tešiť na tretiu dávku," dodáva.


Ruský minister obrany chce presťahovať Moskvu na Sibír
07 | 09 | 2021 | Diana Zaťková




Oplatí sa ostať svoj a povedať nie manipulácii a strašeniu

V závere príspevku odkazuje na článok Martiny Valachovej, ktorá tiež poukázala v magazíne 40Plus na pokus zneužiť návštevu pápeža na Slovensku na účely marketingu S-proteín kódujúcej mRNA. "Nateraz mi z toho vychádza nasledovné: Oplatí sa ostať svoj a povedať nie manipulácii a strašeniu. Aj keď na konci tej manipulácie stojí ponuka stretnúť pápeža," píše Valachová.


"Ľudia si asi uvedomili, že keď je vírus, a hlavne DELTA, taký nebezpečný, asi nie je zdravé sa zhromažďovať a preverovať svoju imunitu, či už prírodnú, alebo získanú očkovaním tak, že sa vystavia možnému riziku. Super. Zabrali možno aj prosby detí, ktoré nechcú svojich rodičov ohroziť nakazením alebo predčasne stratiť. Lebo očkovaní ľudia môžu tiež chorobu získať a aj prenášať. Ľudia si skrátka uvedomili, že je možno čas vrátiť sa k vlastnému sedliackemu rozumu," dodáva v závere a zdôrazňuje, že vlastný rozum a skúsenosti je dosť dobrý pevný bod!


Vojenský korešpondent: "Najväčší problém pri evakuácii z Afganistanu je vláda USA a nie Taliban"
07 | 09 | 2021 | Diana Zaťková