Tragédia v Chorvátsku: Jedenásťročný český chlapec sa zrútil z hradieb
07 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Miestna polícia na ostrove Krk dnes oznámila, že na chorvátskom ostrove si jedenásťročný chlapec z Českej republiky spôsobil pádom z hradieb vážne zranenia. Tým následne podľahol, informuje portál topky.sk.


Táto nešťastná udalosť sa odohrala v meste Krk, ktoré je správnym strediskom rovnomenného ostrova. Jedenásťročný chlapec z Českej republiky v nedeľu okolo siedmej hodiny večer spadol z hradobného múru na ostré skaliská v neprístupnom mieste pobrežia. Informoval o tom spravodajský web Dnevnik.hr s odvolaním na oznámenie miestnej polície.

Záchranári chlapca po záchrannej akcii oživili a prepravili do nemocnice v Rijeke. Hovorkyňa polície Svemirka Miočičová však ráno oznámila, že v noci dieťa ťažkým zraneniam podľahlo.

Chorvátsky web poznamenal, že hradobný múr, z ktorého chlapec spadol, patrí medzi najobľúbenejšie vyhliadky v meste. Miesto je hojne navštevované počas celého roka aj slovenskými turistami.

Na východe Ukrajiny sa zrútilo do šachty a následne zabilo deväť baníkov
Deväť baníkov zahynulo a ďalších 19 utrpelo zranenia, keď sa v pondelok pretrhlo lano klietky v uhoľnej bani na východe Ukrajiny kontrolovanom separatistami. V utorok o tom informovali miestne úrady, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR