Sodoma a Gomora existovali, prepojenie Biblie a archeologických zistení je zaujímavé
07 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Biblické mestá Sodoma a Gomora podľa historikov skutočne existovali. Boli tvorené päťmiestím:  Sodoma, Gomora, Adama, Seboim a Segor. Tie ležali v blízkosti rieky Jordán a neďaleko Mŕtveho mora. "Sodoma bola najväčšie mesto," píše Interez. Archeológovia, ktorí sa výskumu venujú už niekoľko rokov súhlasia, že v meste sa "niečo" udialo. Kým Biblia hovorí o hneve Boha, ktorý sa rozhodol mestá zničiť, podľa archeológov príčinou zániku týchto miest, môže byť aj čokoľvek iné.


Príbeh o zániku Sodomy a Gomory je v Biblii spájaný s hnevom Boha, ktorý sa rozhodol, že hriešne mestá obývané bezbožnými a nespravodlivými ľuďmi zničí. V Genezise sa píše o zničení miest sírou a ohňom a záchrane spravodlivého Lóta, ktorého aj so ženou a dcérami Boh ušetril. Archeológovia, ktorí sa výskumu o biblických mestách venujú, spomínajú atómovú bombu, pád meteoritu, ale aj návštevu mimozemských civilizácii. "Anjelov v Biblii označujú za mimozemšťanov a zničenie mesta mal spôsobiť výbuch atómovej bomby," píše Interez.

Z Európskej komisie sa stáva "fanatický špión nášho majetku", chce nás prehľadať do posledného centa!
Európska komisia skúma myšlienku registra aktív EÚ. Vyhlásila súťaž na „Štúdiu uskutočniteľnosti európskeho registra aktív v kontexte boja proti praniu špinavých peňazí a daňovým únikom“, informuje portál... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Atómová bomba nie, pád meteoritu, mimozemšťania, zemetrasenie, alebo zosuv pôdy?

Biblický text, ktorý hovorí o zničení miest Sodoma a Gomora ohňom a sírou, môže napovedať o čomkoľvek.  Racionálne, ak sa vychádza z ohňa a síry, môže ísť napríklad o výbuch sopky, ako to bolo v Pompejách. "Problém tohto vysvetlenia však tkvie v tom, že v tomto regióne sa sopky nenachádzajú," konkretizuje Interez.

Ufológovia dávajú zničenie miest do kontextu s návštevou mimozemských civilizácií. A anjeli, ktorí sa spomínajú v Biblii môžu byť podľa nich mimozemšťania, ktorí mesto zničili výbuchom atómovej bomby.

Najviac pravdepodobné podľa archeológov je zemetrasenie a zosuv pôdy. Ale archeológovia Phillip J. Silvia a Steven Collins, ktorí na výskume pracujú už 13 rokov tvrdia, že skazu mohol spôsobiť silný výbuch meteoru v atmosfére, asi pred 3 700 rokmi. "Výbuch mohol podľa nich zničiť nielen všetky mestá a obce v okolí, ale zničil a kontaminoval aj poľnohospodársku zem, čo spôsobilo, že ľudia sa sem vrátili až o viac ako 500 rokov neskôr. Dôkazom toho, že skazu spôsobil práve meteor, je vrstva popola nájdená pri vykopávkach. Tvrdiť ale s istotou, že skazu spôsobil naozaj meteor, nemôžeme," píše podľa Interez portál Patheos.

ÚVZ: Ak sa u žiaka objavil nový príznak ochorenia, mal by preventívne ostať doma
Ak sa u žiaka objavil nový príznak ochorenia COVID-19, ktorý nesúvisí s už známymi zdravotnými ťažkosťami dieťaťa, mal by preventívne zostať doma. Radia to odborníci z Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR v súvislosti s prvými dňami v novom... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Prepojenie Biblie a archeologických zistení je zaujímavé

Podľa archeológov sedí veľkosť mesta a aj poloha, ktorá je v Biblii opísaná. Zničenie mesta ohňom a sírou
sa môže zhodovať s výbuchom meteoru v atmosfére. A soľný stĺp, na ktorý sa mala premeniť Lótova žena, keď sa obzrela za skazou, môže označovať vysoko slané Mŕtve more. "V jeho okolí sa nachádzali vyplavené a zhluknuté kusy soli, ktoré mohli byť veľké aj ako človek. Je preto možné, že takýto pomerne bežný kus soli sa neskôr dostal až do biblického textu. A dopĺňal príbeh o meste Sodoma, ktorého apokalypsa sa mohla odohrať veľmi podobne, ako nám to opisujú staré náboženské texty," píše Interez.

Pre Boha!V akom štáte to žijeme, ak NAKA svojvoľne zahajuje stíhanie, ktoré jej musí zrušiť GP – uznesenie generálneho prokurátora v plnom znení
Pre Boha!V akom štáte to žijeme ak NAKA svojvoľne zahajuje stíhanie, ktoré jej musí zrušiť GP. V pos­led­ných dňoch sa za­ča­la viesť na po­li­tic­kej, no­vi­nár­skej ako aj od­bo­rnej úrov­ni dis­ku­sia o us­ta­no­ve­ní § 363 Tr. por. a to v tom... Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ Právne listy