Do Británie sa cez Lamanšský prieliv pokúsil dostať rekordný počet migrantov
07 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Cez Lamanšský prieliv sa v pondelok pokúsilo doplaviť z Francúzska do Británie prinajmenšom 1000 ľudí vrátane žien a detí. S odvolaním sa na vyjadrenia svedkov o tom informovala spravodajská stanica Sky News s tým, že tak ide o zrejme vôbec najvyšší počet migrantov zaznamenaný v priebehu jediného dňa.


Predošlý rekord v tomto smere padol 21. augusta, keď sa Lamanšský prieliv pokúsilo prekonať 828 migrantov.

Vysoký počet migrantov, ktorí sa v pondelok pokúsili preplaviť cez Lamanš, zrejme ovplyvnila aj zmena počasia. Oproti predošlým týždňom sa totiž oteplilo a voda je pokojnejšia.

Britskí záchranári vynášali migrantov z mora na pobrežie, pričom podľa svedkov mali od rána plné ruky práce. Sky News uvádza, že len o deň skôr priviezli do bezpečia v Doveri skupiny migrantov, ktoré boli vôbec prvými za posledných vyše 14 dní.

Migranti sa často pokúšajú preplávať cez Lamanšský prieliv na malých nafukovacích člnoch a dostať sa tak do Británie. Ich cesta je však nebezpečná pre mnohé veľké lode, ktoré sa tam taktiež plavia.

Šialené: Francúzska polícia zbila ženu v nákupnom centre, lebo nemala rúško a očkovací preukaz (VIDEO)
Covidové a najmä očkovacie šialenstvo máme nielen na Slovensku, ale zrejme v ešte väčšej miere je rozvinuté aj vo Francúzsku. Brutalita tamojšej polície však už prekročila všetky rozumné hranice. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik