Väčšine územia na Slovensku hrozí aktuálne prízemný mráz i nízke teploty
06 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Na strednom a severnom Slovensku sa počas najbližšej noci a rána môže vyskytnúť prízemný mráz. Teploty môžu klesnúť ojedinele na -1 až -4 stupne Celzia. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého stupňa.


Výstrahy pred prízemným mrazom platia pre Trenčiansky, Banskobystrický, Žilinský, Prešovský a Košický kraj. V dolinách a kotlinách a vo výške piatich centimetrov nad povrchom môže teplota vzduchu dosiahnuť -1 až -2, na niektorých miestach -4 stupne Celzia. "Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny," podotýkajú meteorológovia.

Pre rovnaké kraje s výnimkou Trenčianskeho platia zároveň výstrahy pred nízkymi teplotami, klesnúť môžu na -1 stupeň Celzia. "Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti bežný a môže spôsobiť škody na teplomilnej vegetácii," podotýka SHMÚ.

Výstrahy predbežne platia v utorok (7. 9.) od 2.00 do 7.00 h.

Matovičovi „romantika“ opäť nevyšla. Za paradajky od Pavlínky drsné komentáre diskutujúcich
Igor Matovič neprestáva udivovať. Bývali časy, keď sa vo svojich statusoch doslova odbavoval na smerákoch, hlasákoch, národniaroch, dezolátoch, opiciach a podobne. V ostatných týždňoch sa mení na romantickú dušu. No pozor, za dušou romantika sa... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik