V Británii kvôli vakcinačnému šialenstvu odchádzajú opatrovatelia a rodičia strácajú dohľad nad deťmi
06 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Mnoho opatrovateľov v Británii, ktorým bolo povedané, že sa musia zaočkovať proti COVID-19, lebo prídu o prácu, hromadne odchádzajú. Ide o dôležité odvetvie v krajine so starnúcou populáciou. A deti sa môžu dať zaočkovať napriek nesúhlasu rodičov. Británii hrozí katastrofa, cituje obavy portál RT.



Posledná kvapka - povinné očkovanie

Británia po nekompromisných podmienkach vlády hromadne stráca opatrovateľov. Získali lepšie platené pozície v spoločnostiach ako Amazon. Spôsobuje to obrovský nedostatok zamestnancov.


Podľa denníka Guardian „tri štvrtiny prevádzkovateľov opatrovateľských domovov hlásia nárast počtu zamestnancov, ktorí od apríla odišli z práce“. Dôvodom je „túžba po menšom strese a vyššej mzde“. A „ aby sa vyhli povinnému očkovaniu, ktoré nadobúda účinnosť 11. novembra“.

Mnoho opatrovateľov odchádza na iné pozície v Národnej zdravotnej službe, kde ešte nie je povinné očkovanie. Alebo idú na nesúvisiace práce v spoločnostiach ako Amazon, kde im bolo ponúknuté 30-percentné zvýšenie platov a ďalšie stimuly. Radšej budú pracovať ako skladníci. Tam im nehrozí povinnosť očkovania.

„Lekársky apartheid!“: Desaťtisíce ľudí pochodovalo v Amsterdame proti COVID pasom
Ľudia z celého politického spektra sa vyhrnuli do ulíc Amsterdamu, aby protestovali proti očkovacím preukazom navrhovaným holandskou vládou. Demonštrácia zablokovala cesty v centre mesta na míle ďaleko, informuje portál RT. Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Hromadný exodus

Priemysel v reakcii na hromadný exodus teraz zúfalo vyzýva vládu, aby ukončila svoju povinnú očkovaciu politiku pre opatrovateľov, pričom varuje, že na obzore je „katastrofa“.

Výkonný predseda Národnej asociácie starostlivosti Nadra Ahmed povedal, že Národná zdravotná služba (NHS) bude nakoniec „musieť tento neporiadok odstrániť“, a vyzval vládu, aby prehodnotila svoju politiku.
„Žiadne očkovanie, žiadne zamestnanie“

Odborový zväz verejnej služby Unison vyhlásil, že ministri „musia okamžite zrušiť Zákony „žiadne očkovanie, žiadne zamestnanie“ pre zamestnancov domovov starostlivosti v Anglicku s cieľom odvrátiť personálnu krízu, ktorá hrozí.”

Izraelský špičkový lekár varuje ľudí, aby sa pripravili na „štvrtú dávku“
Keďže viac ako 2,5 milióna Izraelčanov je už zaočkovaných treťou dávkou proti COVID-19, lekár Salman Zarka uviedol, že je potrebné začať s prípravou na prípadnú štvrtú dávku kvôli rastúcim variantom vírusu, informuje portál... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca


Ak vláda ignoruje varovania, môže byť dôsledkom rozsiahle zatváranie domovov starostlivosti. To by bolo katastrofálne pre starších ľudí a tých, ktorí nemôžu žiť bez podpory.

Unison varovala, že „drakonická“ politika povinného očkovania „tlačí tisíce ľudí na pokraj ukončenia opatrovateľskej práce“ a uviedla, že „šikanovanie“ k prijatiu vakcíny, ktorú nechceli, je „poslednou kvapkou“ pre mnohých v tomto odvetví.
Bez súhlasu rodičov

Ďalším problémom, ktorý trápi spoločnosť, je vyjadrenie britského ministra Nadhima Zahawiho, že deti môžu dostať vakcínu proti Covid-19, aj keď sú ich rodičia proti tomu.

Nový Zéland zaznamenal prvé úmrtie súvisiace s covidom za vyše pol roka
Na Novom Zélande zomrela v piatok večer v nemocnici v Aucklande na komplikácie spôsobené infekčným ochorením COVID-19 žena-deväťdesiatnička. Keďže mala aj iné zdravotné problémy, nebolo ju možné pripojiť na umelú ventiláciu. Informovala o tom... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | TASR



Napriek tomu, že Spoločný výbor pre očkovanie a imunizáciu Spojeného kráľovstva (JCVI) v piatok odmietol odporučiť očkovanie zdravých detí vo veku od 12 do 15 rokov proti Covid-19, vzhľadom na to, že sú považované za extrémne nízke riziko, vláda stále tlačí na za očkovanie.

V piatok protestujúci zaútočili na londýnske sídlo britskej regulačnej agentúry pre lieky a zdravotnícke výrobky na protest proti pravdepodobnému zámeru vlády očkovať deti mladšie ako 16 rokov.

Trump bude „určite“ kandidovať v roku 2024 po katastrofe v Afganistane, tvrdia republikáni
Bývalý poradca Donalda Trumpa Jason Miller a republikánsky poslanec štátu Ohio Jim Jordan po nedávnych rozhovoroch s bývalým prezidentom odhalili, že má v pláne určite kandidovať v roku 2024, informuje portál RT. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Lukáš Leca