Remišová po útoku na prokuratúru dostala poriadne na frak. TOTO od Kollára a ľudí určite nečakala
06 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zastavenie trestného stíhania Vladimíra Pčolinského aj Jaroslava Haščáka či ďalších troch osôb vyvolalo najmä medzi koaličnými politikmi doslova výbuch emócií. Potrebu vyjadriť sa k tomu pocítila aj šéfka Za ľudí Veronika Remišová. To však nemala robiť.


Námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera síce na 72 stranách zdôvodnil, prečo bolo trestné stíhanie Vladimíra Pčolinského zastavené, niektorým politikom sa to však máli. Patrí medzi nich aj Veronika Remišová, ktorá tento krok neschvaľuje. Jej slová doslova „nakopli“ predsedu parlamentu, ktorý jej v diskusnej relácii TV Markíza Na telo adresoval nelichotivé slová. A v diskusii pod videom vo facebookovom profile Trúba N ju niektorí Slováci vôbec nešetrili.
Všetci na seba kydajú, ale stoja za rovnaké hov*o

„Po vražde Jána a Martiny bola vo verejnosti silná objednávka na transparentnú, otvorenú, ale hlavne nestrannú prokuratúru. Dnes sa deje pravý opak,“ povedala v šote predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová. „Mrzí ma, ak sa k právu, a vôbec k právnemu systému, vyjadruje pani predsedníčka, ktorá má vyštudované bábkoherectvo. Ja by som jej odporučil, keby sa obrátila na odborníkov, ktorí rozumejú právu a prečítali si tých 72 strán rozhodnutia generálnej prokuratúry a potom sa vyjadrovala a nerobila to emotívne,“ odkázal svojej koaličnej partnerke predseda parlamentu i Sme rodina Boris Kollár.

&id=104844547581921

Prirodzene, podpredsedníčka vlády, ale nielen ona, dostala „po ušiach“ aj od diskutujúcich ľudí pod videom. „Čo čakáte od inteligenta s IQ 0,“ skonštatovala Zuzana Vargová. „Je strašne smutné, že sme dopustili vládnutie takýmto ľuďom,“ pridáva sa Monika Veselá Mráziková. „Všetci na seba kydajú, ale stoja za rovnaké hovno,“ pritvrdila Martina Tomišová. „Všetci sú tam len cirkusanti!!,“ pridal sa do diskusie Miroslav Miro.

Remišová chce riešiť právomoci generálneho prokurátora na koaličnej rade
Vicepremiérka a líderka Za ľudí Veronika Remišová chce mimoriadnu koaličnú radu k otázke právomocí generálneho prokurátora a využívaniu sporného paragrafu 363 Trestného poriadku. Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR