Prezidentka vymenuje nového rektora STU v Bratislave v utorok
06 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenuje nového rektora Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave v utorok 7. septembra. TASR to potvrdil hovorca prezidentky SR Martin Strižinec. Akademický senát (AS) STU v Bratislave zvolil 28. júna kandidáta na rektora. Ide o doterajšieho prorektora Olivera Moravčíka, ktorý je poverený funkciou rektora. 


"Prezidentka vymenuje nového rektora STU v utorok spolu s rektorom Vysokej školy ekonómie a manažmentu verejnej správy v Bratislave," priblížil hovorca prezidentky.

Návrh na vymenovanie nového rektora STU podpísal minister školstva Branislav Gröhling (SaS) 23. júla. Rektora vymenúva na návrh AS verejnej vysokej školy prezident SR. Návrh predkladá prezidentovi minister školstva, ktorému ho doručí AS do 15 dní od prijatia rozhodnutia.

Prezidentka SR odovzdala dekrét o odvolaní rektorovi Miroslavovi Fikarovi 22. apríla. AS STU schválil návrh na odvolanie Fikara z funkcie rektora na svojom zasadnutí 26. októbra 2020. Univerzitu viedol od 1. marca 2019.

Za nového rektora STU zvolili Prof. Olivera Moravčíka
Slovenská technická univerzita v Bratislave (STU) si dnes volila nového rektora. Podľa informácií Hlavného denníka sa víťazom volieb stal Dr. hc, prof.hc, prof. Dr. Ing. Oliver Moravčík, ktorý z prítomných 38 členov Akademického senátu STU (AS)... Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Gabriel Matta