"Považujem to za desivé!" Nemecký herec, rakúske celebrity a lekári proti povinnému očkovaniu (VIDEO)
06 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová
V traileri k dokumentárnemu filmu „Iná sloboda“ (Eine andere Freiheit“) sa známy nemecký herec Til Schweiger jednoznačne vyjadruje proti očkovaniu detí proti korone. Pridali sa k nemu aj rakúske celebrity a lekári, informuje nemecký časopis Stern.
„Je to hrozné a desivé!“

V šesťminútovom traileri produkčnej spoločnosti Schutzfilm k dokumentárnemu filmu „Iná sloboda“ sa Schweiger rezolútne vyslovil proti očkovaniu detí. Povedal: „Pre deti je tento vírus absolútne neškodný a nebezpečenstvo takéhoto očkovania, ktoré nebolo preskúmané, je neporovnateľne vyššie ako samotný vírus. Preto si osobne myslím, že je to hrozné, desivé!"



Trailer k dokumentárnemu filmu „Iná sloboda“

Budíček z Británie: Očkovanie treba okamžite zastaviť! (Tess Lawrieová)
Názor Tess Lawrieovej (Report24) Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Schweiger odporuje Stálej komisii pre očkovanie

Schweiger tým odporuje súčasnému stavu poznatkov nemeckej Stálej komisie pre očkovanie (Stiko). Tá od 16. augusta odporúča očkovanie detí starších ako dvanásť rokov. Dôvod: „Pretože podľa súčasného stavu poznatkov výhody očkovania prevažujú nad rizikom veľmi zriedkavých vedľajších účinkov vakcinácie". Žiadna vakcína zatiaľ nebola schválená pre deti mladšie ako dvanásť rokov.
Webová stránka produkčnej spoločnosti pre enormný záujem nedostupná

Webová stránka produkčnej spoločnosti Schutzfilm bola v nedeľu nedostupná pre príliš veľký počet návštev. Nebolo preto možné v krátkom čase zistiť viac informácií o spoločnosti. Rovnomenný kanál na YouTube, na ktorom bolo video zverejnené, má len približne 1900 odberateľov (stav v nedeľu o 18:30).

Bola to chyba! (Gerald Grosz)
Názor Geralda Grosza (oe24) Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

„Dáme vám časť vašich základných práv, ktoré vám vlastne nemožno zobrať“

Schweiger v traileri hovorí aj o tom, že "základný zákon bol viac-menej pozastavený". "Týmto sú ľudia prakticky vydieraní, alebo zavádzaní. Hovoria: "Dáme vám časť vašich základných práv, ktoré vám vlastne nemožno zobrať, pretože ich zaručuje ústava. Potom ale môžete opäť cestovať a deti môžu opäť bez obáv chodiť k babičke."
K Schweigerovi sa pridali aj mnohí Rakúšania

Okrem Schweigera sa v traileri vyjadrujú aj rakúski umelci, lekári a vedci. Aj číslo účtu pre dary na webovej stránke produkčnej spoločnosti je rakúske.

Herečka Nina Prollová napríklad o možnom očkovaní detí hovorí, že ako matka nie je pripravená dať svoje deti k dispozícii na takýto experiment. Jej kolegyňa Miriam Steinová kritizuje nahratú pieseň, ktorá vyzýva na očkovanie, slovami: "Prečo očkovanie, ktoré je účinné a chráni pred nebezpečnou chorobou, potrebuje takúto reklamnú kampaň? Ak sa zrútim s lietadlom, nepotrebujem, aby niekto skákal okolo a hovoril: "Chceš padák, alebo nechceš?"

Mimoparlamentná vyšetrovacia komisia v Holandsku chce žalovať vládu kvôli očkovaniu proti COVIDu
01 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Miera prežitia pri  COVIDe-19 u detí do 18 rokov bez liečby liekmi 99,998 percenta

Trailer sa začína údajom amerického Centra pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), podľa ktorého je miera prežitia pri  COVIDe-19 "u detí do 18 rokov bez liečby liekmi 99,998 percenta". Následne dvaja lekári vyjadrili miernu skepsu k pomeru nákladov a prínosov očkovania proti COVIDu. Obaja však zdôrazňujú, že by ho 16-ročným deťom napriek tomu odporúčali, resp. ho považujú za bezpečné.
Stiko odporúča očkovanie detí od 12 rokov od polovice augusta

V Nemecku Stála komisia pre očkovanie (Stiko) dlho neodporúčala očkovanie detí starších ako 12 rokov s poukázaním na stále nejasný prínos tohto očkovania. Infekcie koronavírusom u mladých ľudí sú totiž zvyčajne veľmi neškodné.

Ako chce Izrael zastaviť šírenie delty (Mareike Enghusen)
Komentár Mareike Enghusen (Der Tagesspiegel) Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová


V polovici mesiaca potom Stiko aktualizoval odporúčanie pre deti a dospievajúcich. Dôvod: Podľa súčasného stavu poznatkov "výhody očkovania prevažujú nad rizikom veľmi zriedkavých vedľajších účinkov očkovania". V súčasnosti nie je v EÚ schválená žiadna vakcína pre deti mladšie ako dvanásť rokov.

Til Schweiger sa k traileru, ktorý bol zverejnený v sobotu, do nedele večera na svojich vlastných kanáloch sociálnych sieťach nevyjadril, ani ho nekomentoval, dodáva Stern.

Ako chce Izrael zastaviť šírenie delty (Mareike Enghusen)
Komentár Mareike Enghusen (Der Tagesspiegel) Čítať ďalej
07 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová