Matovič vypustil z úst ďalšiu „veľkú“ myšlienku. Ľudí ňou akurát tak opäť poriadne naštval
06 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Keď Igor Matovič otvorí ústa, zväčša z nich vypustí „perlu“, ktorá rozdráždi Slovákov takmer do nepríčetnosti. Presne ako teraz, keď sa snažil okomentovať protestujúcich v Košiciach, ktorí stáli pred pódiom s rečniacim predsedom Smeru Robertom Ficom a jeho straníckymi kolegami.


To, čo expremiér a šéf OĽaNO vypustil z úst v diskusnej relácii RTVS O 5 minút dvanásť, poriadne rozohnilo aj politického analytika Jána Baráneka. Ten Matovičovým slovám venoval síce iba malý status, zato diskutujúci pod ním si „milovaného“ ministra financií doslova vychutnali. A ako ináč, poriadne mu naložili.
Jediné miesto, kam patrí, je blázinec. Už by mal nastúpiť povinnú liečbu

„Nejdem kopať za Fica, určite nie. Ale ‘kopem’ za tých, ktorí stáli v Košiciach na protestnom zhromaždení. Povedať o nich, že to sú tí, ktorí profitovali aj so svojimi rodinnými príslušníkmi na korupcii Ficových vlád, tak to je obludnosť. Autor? Igor Matovič,“ napísal v krátkom statuse Ján Baránek. Tým doslova otvoril dokorán Pandorinu skrinku diskutujúcich, ktorí sa vrhli na Igora Matoviča ako muchy na med.

Svoje však od nich dostal aj samotný moderátor verejnoprávnej RTVS. „Nemáte pravdu! Taký bordel, aký je tu dnes, ešte nebol,“ napísal na margo Baránkových slov Michal Holík. „Áno, počúvam túto reláciu. Obyčajne mávam nízky tlak, ale dnes mi stúpa asi na 200. To je neskutočné. A pán moderátor robí obhajcu, miesto aby bol nestranný,“ skonštatovala Helena Nováková.



„Ako je možné, sakra, tak ako je to možné, že sú ešte furt tam, kde sú Matovič a spol! To neexistuje spôsob, ako ich... Odtiaľ dať do preč? Ich neúcta je neskutočná. Do frasa! Ako si môžu dovoliť dookola urážať národ?!“ doslova soptí Zuzu Ferencová. „Psychopat sa opäť predvádza v plnej svojej kráse a toto je momentálne náš minister financií. Už dávno mal byť v ústave pre duševne chorých,“ okomentovala situáciu Katarína Lasciaková.

„Ej, bisťu, ale by nám na Slovensku dobre bolo, keby tie tisíce nespokojných ľudí boli naozaj tí, ktorí za Fica profitovali,“ smeje sa na Matovičových slovách diskutujúci Vladimír Polakovič. „Matovič je jeden chorý nevyrovnaný človek. Jediné miesto, kam patrí, je blázinec, už by mal nastúpiť povinnú liečbu,“ skonštatovala na adresu šéfa OĽaNO Soňa Kiššová.

Dag Daniš píše o obnovení éry našich ľudí. U Matovičovej vlády sa síce skutok stal "no a čo?"
Prípad Vladimíra Pčolinského podľa Daga Daniša, redaktora konzervatívneho denníka Postoj je jednoznačným odzrkadlením padnutia Matovičovej agendy a návratu hesla, skutok sa nestal. "Generálna prokuratúra v utorok prekotila stôl. A obnovila éru... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová