Draxler o odchode Bubnára z OĽaNO: Iba vyplakáva, že to v tej politike nebolo jednoduché
06 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Jedna z najhorších vecí v politike - naivita. Skonštatoval to exminister školstva Juraj Draxler v reakcii na rozhovor s bývalým poslancom Jozefom Bubnárom, ktorý minulý týždeň ohlásil odchod ako z OĽaNO, tak celkovo z politiky.

Draxler označil Bubnárov rozhovor s denníkom Sme za "bezbrehú naivitu". "Pán exposlanec za jeden z najsvetlejších bodov svojej predošlej kariéry uvádza, že sa mu ako učiteľovi podarilo so svojimi žiakmi dostať do televíznych správ. Spievaním nejakej pesničky proti vojne na Ukrajine," krúti hlavou Draxler.

V príspevku na sociálnej sieti zdôraznil, že v celom rozhovor ani raz nespomenul všetky prešľapy a škandály, ktorých sa najvyšší predstavitelia OĽaNO dopustili. Bubnár odôvodnil nepopulárnosť OĽaNO pandémiou COVID-19. To označil Draxler za "vyplakávanie", pretože pandémia postihla všetky krajiny sveta, nielen Slovensko.



"K pôsobeniu vládnej koalície povedal, že to všetko korona. Ak by tej nebolo, vláde by to išlo fajn. Samozrejme, redaktor sa ani nenamáhal konfrontovať ho s tým, že aj iné krajiny majú koronu, ale táto koalícia a špeciálne OĽaNO,sú v nepopularite voličov na tom z EÚ najhoršie," zdôraznil exminister.

Spomenul hneď niekoľko tém, ktoré sa v rozhovore akosi obišli. "Redaktor sa ani nenamáhal opýtať na celoplošné testovania, očkovaciu lotériu, riadenie ministerstva školstva (poslanec pôsobil v školskom výbore), plagiátorstvá ústavných činiteľov alebo, dajme tomu, Igorove trápne momenty v Bruseli a Paríži. A tak celý rozhovor bol len vyplakávanie, že to v tej politike nebolo také jednoduché a pritom on, exposlanec, sa snažil," skonštatoval Draxler.

Igor Matovič má o jedného poslanca menej. Výpoveď mu pristála na stole dnes
Dve zastávky na urgentnom príjme v nemocnici počas júna a júla boli pre mňa finálnym znamením, že vyhrážky, priania smrti, či nenávistné agresívne vulgarizmy prijímané na dennej báze nie je to, o čom som v živote sníval. Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | TASR/Bačinský