Chmelár Grendelovi: Veľkosť svojho otca nedosiahnete! Aj vy ste vyviazli vďaka paragrafu 363!
06 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová
Eduarad Chmelár usvedčil podpredsedu NR SR Gábora Grendela zo zavádzania. Aj Matovičov poskok totiž v minulosti utiekol sudcovi z lopaty vďaka paragrafu 363.

Eduard Chmelár vyčíta podpredsedovi NR SR Gáborovi Grendelovi primitívny spôsob, ktorý použil, keď poukazoval na to, že Chmelár o ňom údajne šíri klamstvo, keď tvrdí, že trestné stíhanie voči jeho osobe bolo zastavené na základe § 363 Trestného poriadku. "Napokon pravda vyplávala na povrch. A ukázalo sa, že Grendel zavádzal," vysvetlil na sociálnej sieti Chmelár a odkázal, že sa nenechá zatiahnuť do politických hier OĽaNO.


Chmelár na sociálnej sieti priznal, že sa naozaj dopustil v príspevku jednej nepresnosti. Týkala sa však zavádzajúcej informácie podľa ktorej „generálna prokuratúra nepustila na tlačovú konferenciu novinárov z Denníka N, Sme a Aktualít.sk“. "Skutočnosť je taká, že generálna prokuratúra pozvala na tlačovú konferenciu iba televízie a tlačové agentúry, u ktorých je predpoklad, že budú tlmočiť verejnosti celý obsah vyhlásenia. A nie účelovo vytrhnuté vety. Na tlačovú konferenciu teda nebol pozvaný nikto z printových médií. Ibaže denník Pravda a iní z toho nerobili taký cirkus. Ich redaktori teatrálne nesedeli na chodníku. Ale si v kancelárii normálne vypočuli priamy prenos alebo záznam," vysvetlil.

Taliban chcel prelomiť e-maily bývalej vlády. Google nariadil blokovanie účtov
06 | 09 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Napokon pravda vyplávala na povrch a ukázalo sa, že Grendel zavádzal

Chmelára na Grendelov prípad upozornila čitateľka. V prípade Gábora Grendela generálny prokurátor Jaromír Čižnár použil § 363 na zastavenie stíhania Gábora Grendela, v prípade obvinenia vo veci daňového podvodu a informáciu priniesol Denník N v článku s názvom "Čižnár očistil Grendela z Novy. Ten vyšetrovanie spája s voľbami a lúči sa s Pentou". Upozornil na sociálnej sieti Eduard Chmelár.
Veľkosť svojho otca Gábor Grendel nedosiahne

Grendelovi profesor Chmelár pripomenul, že je úsmevné, ako sa prízemne vyškiera z neúspechu, keď vlastne sám nikdy neuspel.  "Ani vo voľbách na starostu bratislavského Starého Mesta a jeho strana NOVA tiež nikdy riadne neprešla voľbami, ale priživila sa na niekom silnejšom," píše Chmelár. A odkazuje mu, že veľkosť svojho otca Gábor Grendel nedosiahne.

"Skúste sa k nemu aspoň priblížiť a čerpať pri metódach svojej práce z jeho odkazu. Na začiatok úplne stačí, ak z úcty k názorom iných a z poctivosti voči sebe samému sa naučíte rozlišovať medzi omylom, zavádzaním a klamstvom. Ako bývalý novinár by ste mali vedieť, že klamstvo na rozdiel od omylu predpokladá zámer. Len vy viete, prečo ste informáciu o tom, že vám § 363 Trestného poriadku v minulosti pomohol, zamlčali a úmyselne uviedli vašich fanúšikov do omylu," dodáva Chmnelár.

Bezcharakterné prasa na šesť? Lipšic
05 | 09 | 2021 | Aneta Leitmanová