Lukašenko očakáva dodávky ruských zbraní a hovorí o vojne
05 | 09 | 2021 I Ingrid Vrabcová
Bieloruský prezident Alexander Lukašenko zdôrazňuje súdržnosť s Ruskom. Teraz oznámil, že očakáva dodávku ruských zbraní. Medzi nimi sú desiatky stíhačiek, vrtuľníkov a systémov protivzdušnej obrany, píše welt.de.
Stíhačky, vrtuľníky a systémy protivzdušnej obrany

Bieloruský prezident Alexander Lukašenko očakáva veľkú dodávku zbraní z Ruska. Ide o desiatky stíhačiek, vrtuľníkov a systémov protivzdušnej obrany. Vo vyhlásení zdôraznil súdržnosť s Moskvou. Súčasne povedal, že ozbrojené sily jeho krajiny sú s ťažiskom namierené na západ.

"Ak sa, nedajbože, začne vojna, bieloruská armáda bude bojovať ako prvá a západná skupina ruských síl sa rýchlo pripojí, aby vytvorila spoločnú obranu," povedal Lukašenko.
Izolácia a sankcie zo strany západu

Bieloruský prezident bol pred rokom vyhlásený za kontroverzného víťaza volieb. Čelí izolácii a sankciám zo strany západu za zásah proti opozičnému hnutiu. Podporuje ho Rusko. To plánuje usporiadať veľké spoločné manévre so svojimi jednotkami. Navyše Bielorusku poskytlo miliardový úver.

Lukašenkovu rezidenciu v Minsku na Google Maps označili ako "panstvo diktátora"
Rezidencia Alexandra Lukašenka v Minsku bola v pondelok na online platforme Google Maps istý čas označená ako "panstvo diktátora". Čítať ďalej
10 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

O strate suverenity sa vraj nehovorí

Obe susedné krajiny uzavreli dohodu o únii, ktorá upravuje úzke politické, hospodárske a vojenské vzťahy. Pred protestným hnutím proti nemu Lukašenko často obviňoval Moskvu, že sa snaží vyvíjať tlak na Bielorusko, aby sa vzdalo svojej nezávislosti. Teraz vyhlásil, že o strate suverenity sa nehovorí, dodáva welt.de.

ODHALENÝ PODVOD: Čerstvo zaočkovaní sú uvedení ako "neočkovaní". Zakrýva americká štúdia CDC úmrtia po očkovaní?
Aký podvod! Očkovacia lobby a tvorcovia zdravotnej politiky sa priehľadným spôsobom snažia rozptýliť oprávnené pochybnosti o výhodách a znášanlivosti vakcín proti COVIDu, píše report24.news. Čítať ďalej
28 | 08 | 2021 | Ingrid Vrabcová