Vláda ide riešiť nezáujem o pápeža. Neuveríte, čo vymysleli teraz! Pomôže Gröhling?
04 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Návšteva pápeža Františka mala byť pre Slovensko obrovským sviatkom. No vyzerá to tak, že môže byť aj veľkým prepadákom. Vláda pri črtajúcej sa nízkej účasti zaočkovaných veriacich už totiž pripúšťa, že sa na hlavu katolíckej cirkvi môžu ísť pozrieť i nezaočkovaní. Rezort školstva teraz navrhuje ďalšie riešenie.



Branislav Gröhling navrhol riešenie

Dá sa povedať, že vláda v prípade návštevy pápeža Františka chytá zajaca za chvost. Ta tam sú jej tvrdé obmedzenia, ktoré nič nevyriešili, na rad prišli ústupky. Ako informuje portál ta3.com, minister školstva Branislav Gröhling chce umožniť žiakom stredných škôl bez problémov sa zúčastniť na návšteve pápeža Františka. Aj preto vyzval vedenie škôl, aby zvážili udelenie riaditeľského voľna.
Dobrovoľníctvo či exkurzia

Šéf rezortu školstva ale zašiel ešte ďalej. Ak by sa žiak na návšteve Svätého Otca zúčastnil v rámci dobrovoľníctva, mohlo by sa to rátať ako exkurzia. Žiak by následne nemusel svoju neprítomnosť na vyučovaní ospravedlňovať.

„Na základe odporúčania jednotlivých inštitúcií, ktoré organizujú návštevu pápeža, my budeme dávať odporúčania smerom k riaditeľom škôl, aby zvážili danie riaditeľského voľna. Prioritne Bratislava v pondelok, alebo Košice a Prešov v utorok v rámci návštev. Ak niektorý študent bude chcieť ísť navštíviť pápeža osobne, v rámci dobrovoľníctva, budeme dávať odporúčanie, aby sa na toto pozeralo ako na exkurziu, alebo ako súčasť výchovnovzdelávacieho procesu, a tento žiak bol ospravedlnený,“ uviedol minister Gröhling.

Návšteva pápeža môže byť aj pre zaočkovaných seniorov druhou „atómovkou“, varuje Matovičova sestra Belicová
Očkovací teror prekáža aj Zuzane Belicovej, sestre Igora Matoviča. Tá sa však na celú záležitosť pozrela z iného, zato dosť vážneho uhla pohľadu. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik