Uhrík: Nový európsky Pakt o migrácii a azyle je pre Slovensko neakceptovateľný
04 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Do Európy, a najmä do jej bohatých krajín sa hrnulo, hrnie a určite ešte bude hrnúť množstvo migrantov z chudobných krajín stredného východu či z Afriky. Mnohé krajiny Európskej únie však už majú migrantov dosť a žiadajú ostatných členov o ich prerozdelenie. Slovensko to ale zatiaľ úspešne odmietalo.


Bruselskí politici síce už istý čas v otázke prerozdelenia migrantov mlčia, to ale neznamená, že nepripravujú nové „nápady“ ako na to. Náš europoslanec Milan Uhrík v statuse píše, že únia má na prijímanie migrantov nový plán. Ten však ide jednoznačne proti záujmom Slovenska.
Neuveriteľné, EÚ má vraj svojím štátom platiť 10-tisíc eur za jedného imigranta

Šéf hnutia Republika priznáva, že mnohí ľudia sa ho pýtajú ako to vyzerá s novým európskym Paktom o migrácii a azyle. „Tak v stručnosti - ide o nový pakt, v rámci ktorého chce Európska komisia dosiahnuť „vylepšený a rýchlejší postup pre spravodlivé zdieľanie zodpovednosti a solidarity s imigrantami“. Preložené do ľudskej reči - EÚ chce zvýšiť tlak na štáty, ktoré doteraz imigrantov neprijímali,“ vysvetľuje Uhrík a dodáva, že za prijímanie imigrantov sa má štátom platiť.

Generál vo výslužbe J. Viktorín: Morálna povinnosť prijať utečencov? NIE
Neprehľadná situácia v Afganistane, a najmä návrat Talibanu k moci, je najväčší dôvod prečo sa zdvihli tisíce tamojších obyvateľom a dali sa na útek. Kam, to ani oni možno ešte presne nevedia, no chcú ísť tam, kde je pokoj. Na Slovensku síce... Čítať ďalej
23 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Hovorí sa o 10-tisíc eurách za jedného imigranta, a naopak, za odmietnutie imigrantov budú platiť štáty únii, resp. samotným imigrantom (ubytovanie, návrat, atď.),“ konštatuje náš europoslanec. Podľa ktorého je tento pakt momentálne v pripomienkovom konaní a zatiaľ nie je isté, kedy presne sa bude schvaľovať.

Keďže iné politické strany sa tejto dôležitej medzinárodnej téme takmer vôbec nevenujú, Uhrík prináša aj trochu odbornejšiu analýzu pre tých, ktorých to zaujíma detailnejšie. „V rámci navrhovaného paktu nie je jasná identifikácia problémov (migrácie) a jej základných hybných síl. Komisia si pletie opatrenia a ciele. Komisári si zamieňajú opatrenia a ciele buď z naivity, lebo nevedia rozlišovať medzi príčinami a následkami, alebo zámerne, a tým pádom lživo ponúkajú hmlistú predstavu o sociálnej harmónii s utečencami,“ vysvetľuje Uhrík. Podľa neho jeden prijatý migrant môže znamenať 30 ďalších osôb v rámci nielen užšej, ale aj širšej rodiny.

Uhrík: Šialené! Keď imigrantovi z pašeráckej lode zamietnu azyl, tak mu zaplatíme „dôstojnú cestu“ naspäť
Europoslanci v Bruseli často rozhodujú tak, ako si to želajú veľké a bohaté štáty EÚ. Slovensko k nim nepatrí. Tak sa nie raz musí prispôsobiť. V otázke prijímania migrantov to však odmieta. Zaujímavý status o migrantoch napísal europoslanec Milan... Čítať ďalej
16 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Pakt o migrácii a azyle by pre Slovensko znamenal hotovú katastrofu

„Komisia chce dosiahnuť posilnenie práv migrantov a žiadateľov o azyl, posilniť ich právo na urýchlené azylové konanie a zabrániť ich sekundárnemu pohybu. Komisia chce hodnotiť efektivitu opatrení len v prospech imigrantov! Žiadna zmienka o vplyve na domáce európske obyvateľstvo a jeho práva, napr. na ochranu zdravia, ochranu majetku, bezpečnosť, atď.

Žiadna zmienka ako chce komisia zabrániť sekundárnemu pohybu imigrantov pri zachovaní slobodného pohybu v rámci Schengenu,“ varuje šéf hnutia Republika a dodáva, že právny základ pre návrhy komisie je neprimeraný pokiaľ ide o jeho uplatňovanie na území členských štátov. „Európska komisia chce riešiť veci, ktoré reálne nemá šancu riešiť. Zároveň však chce zasahovať do vnútorných záležitostí štátov spôsobom, ktorý nemá dostatočne právne podložený,“ upozorňuje ďalej europoslanec.

Milan Uhrík: Pani Čaputová, ak tu niekto spochybňuje demokraciu, tak ste to v prvom rade Vy!
Prezidentka Zuzana Čaputová sa pomaly zaraďuje medzi našich najneobľúbenejších politikov. Svedčí o tom nielen skutočnosť, že na ňu útočí stále viac opozičných politikov, ale i mohutný piskot protestujúcich ľudí v uliciach pri spomenutí jej... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Komisia chce vydierať členské štáty

„V niektorých prípadoch sa aktivuje tzv. „povinná solidarita“. Aktivuje sa v prípadoch „migračných tlakov“ respektíve „krízovej situácie“, čo však stále nemá zaručovať premiestnenie azylantov, pretože členské štáty sa môžu vyhnúť prijímaniu tým, že ponúknu solidaritu iným spôsobom. Napríklad budovaním prijímacích kapacít v iných štátoch, okamžitým prijatím migrantov alebo sponzoringom návratov imigrantov v iných krajinách,“ píše ďalej v statuse Uhrík.

Komisia chce teda podľa neho rozmiestniť migrantov do všetkých krajín a štáty chce vydierať spôsobom „keď neprijmete, aspoň plaťte život migrantom, ktorých sme my pozvali“. Nový európsky Pakt o migrácii a azyle je podľa Milana Uhríka pre Slovensko neakceptovateľný dokument. Znamenal by pre nás buď katastrofu v podobe imigračnej vlny cudzincov, alebo v podobe vysokých pokút za odmietanie cudzincov.

M.Uhrík: "Za slobodu bojujeme, slobody sa nevzdáme!"
V krátkom statuse predseda hnutia Republika vyskloňoval slovo "SLOBODA". Podľa jeho názoru, sa toto slovo pomaly vytráca z našich životov. "Sloboda - slovo, ktoré sa pomaly vytráca z našich životov. Krok po kroku, každým dňom trochu.... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ivan Mihale