Terazky som podplukovník Beniak a dôrazne odporúčam! Začala šikana vojakov?
04 | 09 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Poslanec NRSR Stanislav Drobný informoval na svojom Facebooku o kontroverznom dokumente. Začala očkovacia šikana vojakov. Nie si zaočkovaný? Zrušíme tvoje zaradenie a budeme ťa prevelovať po celom Slovensku.


Veliteľ práporu logistiky Hlohovec podplukovník Richard Beniak údajne poslal svojim podriadeným list v podobe emailu, v ktorom sa tvári, že iba upriamuje pozornosť na očkovanie Covid-19.V úvode šikanózneho listu uvádza, že iba 40 percent práporu je zaočkovaných.
Za vzor hodný nasledovania označil vojakov americkej armády

V tomto výhražnom liste podplukovník vyplakáva podriadeným, aké je ťažké pracovať s nezaočkovanou jednotkou. Samozrejme Beniak inšpirovaný starými kádrami, ktorí dávali za žiarivý príklad Sovietsky zväz, uvádza ako príklad jednotky USA. Tam podľa jeho informácii musia byť zaočkovaní do konca septembra všetci. Ako má s touto informáciou naložiť slovenský vojak však neuviedol.

Ďalej v liste alibisticky, s obrovskými gramatickými chybami, doslovne píše:„ Samozrejme je očkovanie u nás len vysoko odporúčané a nie je povinné avšak tak ako som uvádzal na začiatku je to problematické s ohľadom hlavne na nasadenie PrV mimo územia SR."

(pozn. red.: PrV- profesionálni vojaci - vojaci z povolania)

Kamarátka Tódovej sa rozhodla ďalej trýzniť Kováčika. Neuveríte, na čo sa vyhovorila
Sudkyňa Záleská rozhodovala o ďalšej väzbe Kováčika. Správu priniesol napríklad portál HNonline. Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Podplukovník dôrazne odporúča a vyhráža sa personálnymi opatreniami

Podplukovník vymýšľa nové slová a súdružsky ďalej oznamuje, cit.: " Budem konkrétny, PrV ktorí sú zaradení do deklarovaných jednotiek a nie sú zaočkovaní tak nie sú spôsobilí na nasadení, čo budeme v blízkej dobe prehodnocovať. Narážam aj na reálne funkcie, kedy nie je zaočkovaný a budem musieť PrV preustanoviť do funkcie inej nazvem to pracovne nenasaditeľnej, ale môže sa stať, že takúto funkciu mať v rámci útvaru nebudem a PrV môže byť premiestnený v rámci potrieb OS SR. Aby potom nedochádzalo k nepríjemnostiam, tak Vám dôrazne odporúčam sa dať zaočkovať na COVID 19. "

Následne Beniak píše vojakom v tom zmysle, že ich bude volať na "koberček" a keď sa nedajú zaočkovať tak ich bude personálne riešiť. Má totiž starosti s deklarovanými jednotkami.  Na záver ustarostený Beniak píše: „Ja ako veliteľ práporu musím vykonať opatrenia na to, aby som bol schopný zabezpečiť všetky úlohy vrátane nasadenia deklarovaných jednotiek. " Ego má zjavne veľké.

List pplk Beniak zdroj: FB Stanislav Drobný