Španieli zachránili takmer 300 migrantov. Plavili sa na člnoch na Kanárske ostrovy
04 | 09 | 2021 I TASR/Bačinský

Španielske úrady zachránili dovedna 208 migrantov, ktorí sa plavili v malých člnoch buď k južnému pobrežiu Pyrenejského polostrova alebo na Kanárske ostrovy. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej záchrannej služby o tom v sobotu informovala agentúra AP.


Plavidlá španielskej námornej záchrannej služby objavili celkovo 106 migrantov, vrátane 44 žien a 20 mladistvých osôb, ktorí sa na člnoch plavili k ostrovom Gran Canaria a Lanzarote. Ďalšie štyri člny s 102 migrantmi smerujúce do pevninského Španielska objavili vo vodách Stredozemného mora. Ich pasažiermi boli s výnimkou jednej ženy výlučne muži.

Španielsko zaznamenalo počas prvých ôsmich mesiacov tohto roka až 49-percentný nárast nelegálnej migrácie v porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajšieho roka.
Počas pokusov dostať sa do Španielska zahynulo 500 migrantov

Od začiatku roka už do tejto krajiny prišlo 20.491 migrantov. Prevažná väčšina z nich sa tam doplavila. Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) zároveň za tento čas zahynulo pri pokusoch dostať sa do Španielska už takmer 500 ľudí. Viaceré ľudskoprávne organizácie tvrdia, že skutočný počet takýchto obetí je zrejme ešte oveľa vyšší, keďže o niektorých potopených člnoch či obetiach sa ani nevie, nie sú úradom hlásené a obete z nich sa nepodarí nájsť.

AKTUALITA: Organizátori ustúpili, na pápeža sa dostanú aj neočkovaní!
Tak predsa! Organizátori ustupujú! Na pápeža sa budú môcť prísť pozrieť aj tí, ktorí sa nedali očkovať. Aktualitu prináša portál HN. Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Petra Demková