Róbert Kaliňák odkrýva kriminalitu tejto vlády, technika ktorú nakupoval zachraňovala životy
04 | 09 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Exminister vnútra a člen predsedníctva strany Smer SD Róbert Kaliňák tvrdí, že jeho verejná súťaž ušetrila viac ako 20 000 000€. Jeho vyjadrenie zverejnila strana Smer SD na Facebooku


Člen predsedníctva Smeru si myslí, že nákupy hasičskej techniky, realizované v čase jeho riadenia rezortu, prešli viacnásobnými vnútroštátnymi aj nadnárodnými európskymi kontrolami. Ich hodnota sa podľa neho dávno splatila tým, akú hodnotu dokázala za tie roky zachrániť. Najmä zachránila množstvo životov, ktorých hodnota sa nedá vyčísliť.
Keď nie je ujma a nie je škoda, tak to nemôže byť trestný čin

"...nie je ujma, nie je škoda a to je základ...," a preto to podľa Kaliňáka nemôže byť trestným činom. Navyše keď je preukázateľný zisk v podobe úspory 20 miliónov eur a taktiež ak nákupy prešli niekoľkonásobnými kontrolami zo strany štátnych a európskych auditov a kontrol.

O tejto skutočnosti ministerstvo pod vedením Mikulca musí vedieť, lebo pred rokom rokovali s dodávateľom o znížení ceny a k zníženiu ceny nedošlo. Došlo iba k akémusi časovému rozloženiu splátok. Má to podľa neho preukazovať zverejnený dodatok k zmluve v centrálnom registri zmlúv. Teda podľa ich logiky a ich tvrdenia o údajnej organizovanej zločineckej skupine sú, de facto, aj oni jej nekalou súčasťou, ironizuje exminister.

Právnik Géci opäť radí ako postupovať, keď vás odmietnu pustiť na pracovisko, alebo do inej prevádzky
Podpredseda strany Život NS JUDr. Marek Géci poskytol na Facebooku svoje právne pohľady a rady, ako postupovať pri porušovaní občianskych a ľudských práv Mikasovými nariadeniami a vládnymi opatreniami Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej Stefik

Pranie špinavých peňazí bez práčky a pracieho prášku...

„To ,čo nám porozprával pán Petrov, prezývaný "Tiger", je daňovo optimalizačná schéma. S tou má štát iba to, či boli, alebo neboli zaplatené dane... Najväčšími odborníkmi na krátenie dane sú pán Kiska a pán Matovič. Môžu sa s nimi poradiť," myslí si Kaliňák na margo medializovaných informácií, že nejakí malí subdodávatelia ministerstva krátili svoje dane. „Tak ako Kiska, zaplatíte za krátenie daní a je vybavené," ďalej konštatuje.

Kaliňák ironicky poznamenal, že vybájené pranie špinavých peňazí malo byť podľa médií naopak, teda z účtu do rúk. Považuje to za komédiu, lebo to nie je pranie špinavých peňazí podľa zákona. „Otázkou zostáva, prečo to tak je," pýta sa Kaliňák. Prečo si niekto vymýšľa príbehy o údajnej zločineckej skupine, dopĺňa otázku. Podľa jeho slov to robia preto, aby mohli začať vyšetrovanie, aby mohli chrániť ich svedka Petrova pred inšpekciou. Podľa exministra by inšpekcia podobne ako u Csabu Demetera veľmi rýchlo preukázala manipuláciu a fabuláciu svedeckých výpovedí pána Petrova.

Prehovoril hľadaný Zeman, ktorý požiadal o politický azyl Chorvátsku republiku
Hľadaný svedok a kajúcnik Matej Zeman známy aj pod prezývkami „Zemák“ či „Bandurka“ sa aktuálne zdržiava v Chorvátsku, kde oficiálne požiadal o politický azyl. Televízia Joj s ním zverejnila rozhovor. Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Podpíšete čokoľvek

„...aby všetkých tých mohli držať vo väzení. Budeš tu sedieť 20 rokov, vlastne skoro doživotie. A vtedy podpíšete čokoľvek...", pojednáva Róbert Kaliňák o získavaní krivých svedectiev a kajúcnikov. Kaliňák skonštatoval na margo Sabovho priznania, že je na to použitá tá istá schéma a je iba potvrdením toho, ako sa zneužíva systém väzby a kajúcnictva.

Zároveň uviedol, že je zakázané od roku 1945 akýmkoľvek spôsobom a akýmkoľvek nátlakom získavať priznania. Priznanie, získané pod takýmto nátlakom, aj psychickým nátlakom, je nezákonné. A to sa práve na Slovensku podľa neho deje. Napríklad vyhrážaním sa dlhou väzbou. Čím ich podľa neho nútia k priznaniam a k spolupráci. Myslel aj k priznaniam k tomu, čo neurobili.

Nord stream 2 nám ohrozuje niekoľkomiliardový príjem. Fico vyzýva našu diplomaciu, aby nespala
Niekoľkonásobný expremiér Fico sa obul do slovenskej diplomacie. Vadí mu jej letargia k otázke možného zníženia objemu plynu distribuovaného cez naše územie kvôli Nord streamu2. Skritizoval ju na tlačovej besede, ktorú zverejnili na... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK