Primár Kulkovský k novému seriálu: Mal by sa viac približovať realite. Tu je to chyba za chybou
04 | 09 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Preferovaný lekár MUDr. Milan Kulkovský zverejnil kritiku na seriál, ktorý mal byť najočakávanejší program roka


Milan Kulkovský je primár interného oddelenia z Nemocnice s poliklinikou Považská Bystrica. Ministerstvo zdravotníctva ho používa ako tvár na podporu očkovania. Najnovšie sa pustil aj do kritiky najnovšieho nemocničného seriálu. Nepáči sa mu jeho nereálne spracovanie.

"Tvorcovia sa pochválili tým, že scenár neustále konzultovali s odborníkmi z viacerých nemocníc, a tak som očakával bezchybný pohľad na dianie na "urgente" v našich nemocniciach," myslí si lekár. Seriál podľa neho ani z rýchlika neodráža realitu na urgentnom príjme.

"Divák túži nie len po krvi, utrpení a smrti, ale aj po konfliktoch v kolektíve, morálnych a etických dilemách. Nesmie pravdaže chýbať ani bitka a sex. Nič z uvedeného tvorcom nezazlievam, príbehy predávajú produkt. Aj riaditeľ nemocnice, chodiaca reklama na sexuálne harašenie, ktorý si zo svojho manažérskeho platu môže kúpiť auto za takmer 200-tisíc a lekári pijúci alkohol v práci. Ale možno sa mýlim. Predsa len pôsobím na ´vidieku´," ironicky hodnotí scenár primár internista.

Fico otrieskal ústavu novinárom o hlavu!
Niekoľkonásobný expremiér a docent práva Róbert Fico školil na tlačovke novinárov z ústavy. A poskytol ďalšie vyjadrenia, ktoré vyčarili nejednému občanovi úsmev na perách. Tlačovku zverejnil na svojom Facebooku SMER SD Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Seriál by sa mal viac približovať realite

"Mrzí ma však, že napriek údajným konzultáciám s odborníkmi sa dopúšťajú pomerne závažných medicínskych chýb. Nebudem komentovať chirurgické postupy, nie som chirurg ani anestéziológ. Nebudem komentovať detaily, nemá to zmysel, bolo by to na román a akceptujem fakt, že ide o seriál, nie dokument z nemocničného prostredia. Nemôžem však ako internista ponechať bez komentára časť venovanú mladej gymnastke, keďže všetko, čo sa okolo nej dialo, bolo prehliadkou nesprávnych postupov!" opisuje svoje negatívne pocity zo seriálu.

Lekár vo svojom blogu stupňuje negatívnu kritiku slovami: „Chyba za chybou. Ošetrujúcemu lekárovi, ktorého scenáristi opísali ako zázračného diagnostika, by v skutočnom živote pacientka pravdepodobne pre sériu pochybení zomrela. Cítil som sa trápne za tých, ktorí tento príbeh ako odborníci pustili von."

V závere uviedol, že by rád napísal niečo iné, ale podľa neho si ľudia často robia obraz práve zo seriálov, čo môže narúšať celkový obraz o ich práci.

Róbert Kaliňák odkrýva kriminalitu tejto vlády, technika ktorú nakupoval zachraňovala životy
Exminister vnútra a člen predsedníctva strany Smer SD Róbert Kaliňák tvrdí, že jeho verejná súťaž ušetrila viac ako 20 000 000€. Jeho vyjadrenie zverejnila strana Smer SD na Facebooku Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK