Prekonali ste koronu? Všimnite si TIETO signály na nechtoch, ktoré vám to prezradia
04 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Americkí, ale aj iní vedci si všímajú skutočne rozličné veci, nad ktorými niekedy človek krúti udivene hlavou. Dá sa povedať, že môže aj nad tým, čo zistili zahraniční vedci na spávaní vašich nechtov po prekonaní COVID-19. Našli päť príznakov, pričom sú to naozaj zaujímavé veci.


Ľudské telo svojmu okoliu signalizuje rozličné zmeny, ktoré si niekedy všimnú iba odborníci, no občas si ich môžete všimnúť aj vy sami. Stačí ho len sledovať. Podľa portálu dnes24.sk sa korona môže „podpísať“ aj na vašich nechtoch. Ako informuje web New York Post, v priebehu pandémie bolo zdokumentovaných niekoľko podivných zmien na prstoch a to na rukách aj nohách.
Dermatológovia zistili, že kožné problémy postihujú až 20 % ľudí s covidom

Pred pandémiou sa zmeny na nechtoch spájali najmä s kožnými chorobami, cukrovkou a nedostatkom vitamínov. COVID-19 sa však začal prejavovať aj v tomto smere a práve nechty môžu byť signálom toho, že ste prekonali koronu. „Kožné problémy postihujú až 20 % ľudí s Covidom. Dermatológovia však naznačili, že nie náhodou, sa u mnohých z nich zmenili práve nechty,“ uvádza  New York Post. Dôkazy o prekonaní ochorenia sa ale na vašich nechtoch môžu ukázať oveľa neskôr. Nechty rastú podľa expertov v 6 mesačných cykloch. Čo teda vyskúmali odborníci? Lekári to dokumentujú na niektorých konkrétnych príkladoch.
Biele vodorovné čiary

Profesor Tim Spector, vedúci výskumný pracovník štúdie symptómov v King's College London a zdravotníckej spoločnosti ZOE upozornil, že po prekonaní korony majú niektorí pacienti na nechtoch vodorovné čiary. Zmeny spozorovali aj u 47-ročného Španiela, ktorému sa vytvorili hrubé pásy. Tie sú známe aj ako Meesove pruhy a spájajú sa s akútnymi systémovými problémami. Vznikajú aj pri zástave srdca, akútnom zlyhaní obličiek, rakoviny lymfónu a infekčných ochoreniach.
Kopčeky

Jemné ryhy pripomínajú akési kopčeky sú takzvané Beauove línie. Objavili ich u 45-ročného muža z Kanady u ktorého sa zistilo, že mal pozitívny test. Ryhy sa mu tvorili na rukách i nohách. Ochorenie však nevniká len po korone. Telo takto môže práve oznamovať, že bojuje s infekciou, pľúcnymi chorobami a napríklad aj nádormi.

Šokujúce výsledky sterov v nákupnom centre v Olomouci. Koronavírus vedci nikde nenašli! (VIDEO)
Covid sa šíri vzduchom, ale aj dotykom rúk, napríklad na nákupných košíkoch, tovare v obchode, kľučkách... No podľa našich „odborníkov“ v podstate všade. Štúdia, ktorú spravili v Česku ale ukázala, že to vôbec nie je pravda. Takže – opäť nás... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Červený polmesiac

Zdroj: Reprofoto New York Post


Každý človek má nechtové lôžka v tvare polmesiaca. Niektorí v čase pandémie však spozorovali, že okolo neho majú akési červené miesta. Prípad opísali americkí a mexickí vedci na 37-ročnej žene, ktorá, podľa nich nebola jedinou, ktorej sa takéto niečo objavilo. „Mohol to spôsobiť zápal cievneho systému, ktorý je jadrom zvláštneho symptómu,“ uviedli experti. Červený polmesiac tamojšej pacientke zmizol po 7-mich dňoch.

Oranžové končeky

Spozorovali ich lekári u staršej ženy z Talianska, ktorá sa koronou nakazila v domove dôchodcov. V jej prípade sa nepekného sfarbenia zbavila až po mesiaci.
Zdvihnuté

Posledným pokoronovým príznakom sú zdvihnuté nechty. Tie sa deštrukciou rozdelia na dve časti. Ako je to možné? Je to akási dočasná stopka v ich raste, ktorá to spôsobí. Odborne sa tento jav nazýva onychomadesis, a počas neho nastáva ich periodické vypadávanie.

Ľudský mozog dokáže „cestovať v čase“, zistili vedci
Francúzski a holandskí vedci vďaka špeciálnym elektródam zistili, že ľudský mozog zaznamenáva „epizodické pohyby“, ktoré sú nezávislé od vonkajších vplyvov. Vďaka čomu podľa nich dochádza k „efektu plynutia času“. Uviedol... Čítať ďalej
05 | 07 | 2021 | Imrich Kovačič