Lengvarský a Prokopová brzdite! Britskí experti neodporúčajú očkovať deti proti covidu
04 | 09 | 2021 I Peter Sulek
Poradný orgán britskej vlády pre očkovanie neodporučil očkovať proti covidu deti mladšie ako 15 rokov. Minister zdravotníctva Lengvarský a hlavná pediatrička Prokopová by si mali vstúpiť do svedomia a očkovanie detí okamžite zastaviť.

Britský Výbor pre očkovanie a imunizáciu (JCVI) v piatok oznámil, že neodporučí očkovanie zdravých 12- až 15-ročných detí proti koronavírusu. Prínosy by podľa výboru boli "príliš malé". Informovala o tom agentúra AFP.
Príliš malý prínos

Možný prínos, najmä v oblasti zdravia, je podľa odborníkov príliš malý na to, aby v súčasnosti podporili schválenie očkovania týchto detí. Dlhodobejší zber údajov o možných negatívnych reakciách môže viesť k prehodnoteniu rozhodnutia.

Táto skupina expertov, ktorá je poradným orgánom britskej vlády, o záležitosti rokovala po tom, ako vakcíny tínedžerom začali podávať aj iné krajiny.

Výbor JCVI začiatkom augusta odporučil očkovanie aj pre vekovú kategóriu 16- a 17-ročných. V prípade 12- až 15-ročných však vakcínu odobril len pre osoby so zdravotnými ťažkosťami, ktoré by mohli vyvolať ich väčšiu zraniteľnosť voči vírusu.

Hlavná pediatrička Prokopová pretláča očkovanie detí. V 2016 priznala peniaze od farmafiriem
Portál Pluska v článku z roku 2016 písal o pochybných praktikách niektorých lekárov. Prokopová, ktorá v súčasnoti pôsobí ako hlavná pediatrička a pretláča očkovanie detí, v ňom priznala príjmy od farmafiriem. Čítať ďalej
13 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Britská vláda ďalej preháňa o pozitívnych účinkoch vakcín

Hlavní poradcovia vlád v oblasti zdravotníctva v Anglicku, Škótsku, Walese a Severnom Írsku na základe odporúčaní JCVI poskytnú ďalšie informácie pred tým, ako vláda prijme záverečné rozhodnutie.

Výbor podľa AFP chce, aby títo poradcovia vzali do úvahy aj širšie vplyvy na spoločnosť vrátane prínosov v oblasti vzdelávania.

Vakcíny v Británii údajne zachránili už viac ako 105.000 životov. Údajne zabránili 143.600 hospitalizáciám. A takisto údajne pomohli predísť 24 miliónom prípadov nákazy v Anglicku. Uviedla britská vláda s odvolaním sa na údaje anglického úradu pre verejné zdravie Public Health England (PHE) a Cambridgeskej univerzity.

Povinné očkovanie za dverami! Lengvarský už má plán. Zatiaľ ešte nie je jasné, na aké skupiny ľudí...
Očkovacie šialenstvo sa šíri Slovenskom ako mor. A čo je najhoršie, minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský už celkom vážne uvažuje o tom, že bude pre niektoré skupiny povinné. Proti tomu sa už ľudia mohutne búria vo viacerých krajinách Európy... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik