Ide Žilinkovi opäť o život? Pri dome si našiel rozsypané klince s cieľom zastrašiť ho
04 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Chce generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi opäť niekto siahnuť na život? Táto otázka je na stole po jeho posledných krokoch, ktorými doslova rozbúril našu politickú scénu. Ako sám priznal, okolo neho sa začínajú diať čudné veci. On sa ale zastrašiť nenechá.


Žilinka si je vedomý, že ním spomínané „čudné veci“ sa dejú v súvislosti s jeho rozhodnutím zrušiť obvinenie nielen exriaditeľovi SIS Vladimírovi Pčolinskému, ale i finančníkovi a jednému z najbohatších Slovákov Jaroslavovi Haščákovi a ďalším väzobne stíhaným ľuďom. Ako informuje portál 1.pluska.sk, pre jeho rozhodnutia, ktoré sa nie každému politikovi páčia, čelí značnej nevraživosti hraničiacej až so zastrašovaním!
Ide Žilinkovi a jeho najbližším po štyroch rokoch o život opäť

Maroš Žilinka mal byť na muške vraha aj na jeseň roku 2017, keď na neho mal byť údajne spáchaný atentát. Odmena za „hlavu“ prokurátora mala byť 70-tisíc. V ohrození života boli údajne aj jeho manželka a dve deti. Nešlo síce o prioritu, ale len o nejaký „špeciálny bonus“, ktorý mal byť extra odmenený. „Objednávka bola zadaná na moju osobu tak, že moja vražda je priorita, ale keď sa podarí zneškodniť aj príslušníkov rodiny, za každú ďalšiu hlavu je odmena desaťtisíc eur.

Príslušníci rodiny boli v objednávke špecifikovaní ako manželka a dve deti,“ povedal Žilinka po odhalení toho, čo sa malo udiať. Z prípravy jeho vraždy napokon koncom augusta 2019 obvinili Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. 

„Sme omnoho pozornejší. Menej dôverujeme iným a prakticky žijeme ako pustovníci, s nikým sa nestretávame a žijeme si sami pre seba," priznal na rovinu súčasný generálny prokurátor, ktorý si uvedomuje, že jeho práca je spojená aj s určitou mierou rizika. A nové riziko je tu. Počas tlačovej besedy, v ktorej sa vyjadroval aj k zrušeniu obvinení pre Vladimíra Pčolinského či Zoroslava Kollára uviedol, že čelí nielen obrovskému tlaku, ale aj čomusi horšiemu.

„Nedám sa zastrašovať ani takým spôsobom, ako sa mi stalo posledný víkend, že mi rozsypali pred rodinným domom klince s cieľom zastrašiť mňa a moju rodinu,“ šokoval Maroš Žilinka, ktorý ale ďalšie podrobnosti k veci prezradiť nechcel.

GP Žilinka sa nenechal zastrašiť a tvrdo skritizoval Čaputovú, médiá a politikov
02 | 09 | 2021 | Peter Sulek

Ochranu Žilinkovi by mohol zabezpečiť Úrad na ochranu ústavných činiteľov

Na stole je teda otázka policajnej ochrany generálneho prokurátora. Niet o čom diskutovať, malo by to už frčať na základe tých informácií, ktoré boli prezentované. Celá bezpečnostná situácia už mala byť prehodnocovaná,“ myslí si bezpečnostný analytik Juraj Zábojník, podľa ktorého by mala mať Generálna prokuratúra svoje kapacity na ochranu jeho bezpečnosti, lebo generálny prokurátor je významná funkcia s obrovskými právomocami. Zábojník je presvedčený, že po tomto prípade vyhrážania Žilinkovi treba uvažovať o zvýšených bezpečnostných opatreniach.

Maroš Žilinka: Osamotený vojak v boji proti Lipšicovi, údernej pästi režimu šialenca z Trnavy
21 | 08 | 2021 | Aneta Leitmanová


Ochranu šéfovi prokuratúry by tiež mohol zabezpečiť Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií. „Úrad zabezpečuje ochranu ústavných činiteľov: prezidenta, premiéra aj ministrov. Tak isto vykonávajú ochranu aj špeciálnych prokurátorov. A generálny prokurátor je niečo viac. A pokiaľ sú chránení týmto úradom špeciálni prokurátori, čo už je niekoľko rokov, tak musí byť chránený aj generálny prokurátor,“ uzavrel tému bezpečnostný expert Juraj Zábojník.

Lipšicov chliev musí čistiť Žilinka. Čo tak poslať Lipšica tam, kam patrí? (Judita Laššáková)
Komentár Judity Laššákovej (Facebook) Čítať ďalej
31 | 08 | 2021 | Gabriel Matta