Babišove prekvapenie na jeho narodeniny. NEUVERÍTE, s kým „nechceným“ sa stretol (VIDEO)
04 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Liberálni aktivisti v Čechách opäť raz zneužili psychicky labilného Babišovho syna v predvolebnej kampani proti jeho otcovi. Verejnosť zrejme vie, že vzťahy medzi českým premiérom Andrejom Babišom a jeho synom Andrejom nie sú práve najlepšie. Udalosť, ktorá sa odohrala pred pár dňami na výletnom zámočku Větruše v Ústeckom kraji však šéfa hnutia ANO poriadne zaskočila. 


Premiér a šéf hnutia ANO Andrej Babiš mal a má už dlhšie problémy nielen so svojou minulosťou ako údajný agent ŠTB, ale aj pre financie v kauze Bocianie hniezdo. Na popularite mu nepridáva ani kauza s jeho synom. Ako píše portál irozhlas.cz, stretnutie Andreja Babiša staršieho s Andrejom Babišom mladším, ktorý to celé zverejnil vo svojom twitterovom príspevku, bolo nielen zaujímavé, ale pre českého premiéra priam šokujúce.
Ako sa cítiš, oco, ma teraz vidieť? Prečo si mi ublížil?

Babiš so svojím hnutím ANO odštartoval v Ústí nad Labem horúcu fázu svojej volebnej kampane. Po „plamenných“ rečiach a predstavení svojho programu šéf hnutia Andrej Babiš starší začal odpovedať na otázky novinárov. A práve v tej chvíli sa tam nečakane objavil jeho „zatracovaný“ syn Andrej Babiš mladší.

„Náhoda! Náhodou sme objavili nejakú sektu Ano, a tak sa tam ideme pozrieť,“ vraví v úvode videa syn českého premiéra a ráznym krokom kráča ku skupine ľudí okolo jeho otca. „Tati, ahoj otec! Andrej mladší, dobrý deň,“ hovorí po tom ako sa predral skupinkou novinárov stojacej pri českom premiérovi.

„Som to ja. Ahoj otec. Práve som prišiel od psychológa a mám súdneho znalca, ktorý ma vyšetril. Ako sa cítiš vidieť ma pred tvárou. Ako sa cítiš oco ma teraz vidieť? Veríš viac vo veci medzi nebom a zemou? Myslíš, že by som ťa takto náhodou našiel? Prečo si mi ublížil? Aj s tým Rusom, s tým Protopopovom. Budem sa brániť a budem bojovať. A budem to robiť nielen za seba, ale aj druhých ľudí okolo mňa,“ začal Andrej Babiš mladší zvýšeným hlasom na svojho otca, zatiaľ čo premiérovho ochranka medzi nimi vytvorila bariéru.

Ostrá predvolebná debata v Čechách. Bartoš označil Babiša za nevychovaného
Český premiér a šéf hnutia ANO Andrej Babiš, predseda strany Piráti Ivan Bartoš, šéf sociálnych demokratov Jan Hamáček a predseda KDU-ČSL Marian Jurečka sa v stredu stretli v predvolebnej debate na televíznej stanici CNN Prima News. Debatu... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Prajem ti hodne šťastia k oblbovaniu českého národa

Český predseda vlády na otázky nereagoval, len strnulo stál a nechápavo pozeral na syna, ktorého tam určite nečakal. „Dnes máš narodeniny, som naštvaný, ale informácie, že som psychologicky v poriadku, by mala byť najlepšia vec, ktorú počuješ na svoje narodeniny. Prajem ti hodne šťastia v tvojej kampani a oblbovaniu českého národa tvojou sektou ANO. Maj sa, see you again (anglicky uvidíme sa - pozn. red.). Ale na diaľku, jo? Budeš ma vidieť v médiách. Maj sa. Čau,“ zakončil svoju česko-slovenskú reč Babiš mladší a od svojho stále v šoku nemo stojaceho otca odišiel.

Babiš mladší novinárom povedal, že bol na mieste náhodou. „Boli sme tu s režisérom Vítom Klusákom na polievke, keď mi došlo, že sa tu ten človek schováva,“ povedal premiérov syn, ktorý tiež vyhlásil, že projekt Bocianie hniezdo, v ktorom je jeho otec obvinený, bol od začiatku projektom jeho otca a že on v ňom hral úlohu bieleho koňa.

Polícia navrhla obžalovať Babiša v kauze Čapí hnízdo
Polícia navrhla obžalovať českého premiéra Andreja Babiša a bývalú manažérku spoločnosti Agrofert Janu Mayerovú v kauze týkajúcej sa dotácie vo výške 50 miliónov českých korún (1,9 milióna eur) na stavbu jeho farmy Čapí... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | tasr


„Chcem k tomu povedať, že som sa o svojho syna vždy riadne staral. Myslím si, že všetci dobre vedia, čo tu je. Čo sa stalo, kto využíva môjho syna proti mne. Mňa to mrzí. Vieme, kto ho zneužíva, ale ja o tom nechcem hovoriť. Mám čisté svedomie. Neprajem žiadnemu rodičovi, aby toto zažil,“ povedal Andrej Babiš starší neskôr novinárom. Babiša mladšieho vypátrali v novembri 2018 reportéri serveru Zoznam Správy vo Švajčiarsku. Na skrytú kameru im vtedy opísal, že ho manžel jeho vtedajšej ošetrujúci lekárky Dity Protopopovovej nedobrovoľne odviezol na Ruskom anektovaný polostrov Krym.



„Zneužil to, že môj otec chcel, aby som zmizol. Kvôli stíhaniu v kauze Bocianieho hniezda,“ povedal vtedy reportérom syn premiéra na adresu Petra Protopopova, ktorý sa o neho v tom čase mal starať. Kriminalisti možné zavlečenia Babiša mladšieho preverovali už v roku 2018 po tom, čo ich o tom e-mailom informoval on sám. Prípad však odložili. Ich postup následne preverovala Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov aj vedenie pražskej polície a za administratívne chybu si vyslúžili disciplinárne tresty.

Niekoľko tisíc ľudí v Prahe demonštrovalo proti vláde a premiérovi Babišovi
Niekoľko tisíc ľudí sa v nedeľu zhromaždilo na pražskom Václavskom námestí, aby vyjadrili nespokojnosť s českou vládou a premiérom Andrejom Babišom. Demonštráciu organizoval spolok Milion chvilek pro demokracii, informoval spravodajský server... Čítať ďalej
20 | 06 | 2021 | tasr